דלקת

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

20/08/2015 | 20:10 | מאת: יעל

שלום, אני ביצעתי קולוסקופיה במרץ בגלל צריבה חזקה פנימית. בת 39,אחרי 2 לידות,2 הפלות. שמתי התקן מירנה-היה תקין כשנה וחצי ואח"כ התחילה צריבה חזקה. בבדיקה נמצא דלקת בצוואר הרחם בגלל חיידק אי קולי.ניתן אופלודקס למשך 10 ימים והצריבה לא נעלמה מייד ,זה לקח קצת זמן אחרי הטיפול. הרגשתי טוב במשך חודשיים ועכשיו שוב סובלת מצריבה לא נעימה לאחר המצאות החיידק הורדתי את ההתקן. ביצעתי שוב קולוסוקפיה ונמצא צוואר עם אקוטרפיון,אינו מדמם עם הפרשה דלקתית. ניתן לי שוב אופולדקס למשך 10 ימים.עדיין יש צריבה. בזמן מחזור -הצריבה נעלמת. מה ניתן לעשות? אני מאוד סובלת ולא נוח,האם צריכה לקבל אנטיביטיקה חזקה יותר או נרות לדלקת? בעבר לאחר הוצאת התקן קיבלתי דאלצין פעמיים בגלל הפרשות דלקתיות וזה לא עזר. בבקשה את עזרתך??!!

שלום יעל, החיידק אי קולי מגיע מהמעיים. לא ברור לי היכן היתה הצמיחה של החיידק (נרתיק? צוואר הרחם? שלפוחית השתן?...). אוכל לעזור רק בבדיקה, משום שאין לי תשובה חכמה לתת לך על סמך הנתונים בשאלה. בברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה