בלוטת יותרת המוח,היפופיזה

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

09/05/2015 | 22:57 | מאת: ויקי

שלום! אני בת 35, בריאה. עשיתי את כל בדיקות דם, כולל הורמונליות. כשאני יורדת במשקל, בלוטת יותרת המוח,היפופיזה מפסיקה להפריש את ההורמינים וכתוצאה מכל כל המחזור החודשי מפסיק לפעול. למה לבנות עם תת משקל יש בעיה כזאת? מה התפקיד של השומן בשלב הצפציפי הזה ולמה המערכת מתחילה לתפקד עם אחוז שומן מסויים? תודה!

שלום ויקי, כל מצב של stress של הגוף יכול לגרום לכך. לאו דווקא תת משקל אלא עצם העבודה של הגוף לרדת במשקל, כך גם יכול להיות בספורט תחרותי, בלחץ נפשי, מחלה ועוד בברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה