ברטולין

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

22/04/2015 | 08:56 | מאת: שולה

במשך שנים היתה לי בלוטת ברטולין מעט נפוחה. לפני חצי שנה היא הזדהמה והתנפחה ועברתי ניקוז בחדר מיון. לפני חודשיים היא שוב התנפחה והרופא נשים ניקז לי אותה במרפאה. עכשיו היא בגודל 3 ס"מ סגורה. איך אפשר למנוע זיהום והתנפחות בעתיד..

שולה שלום, במקרים של חזרה של הבעיה שתיארת, ההמלצה שלי היא להוציא אותה באופן אלקטיבי, לא בשלב של זיהום, אלא באופן נקי ובכך לחסוך ממך את אי הנעימות שחוזרת על עצמה. אגב, ניקוז, לא פותר את הבעיה, זה ברור. בברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה