מנסה להבין

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

21/04/2015 | 18:24 | מאת: ל

"לפי חישוב הימים, מציע לבצע בדיקת הריון , ועדיך בדם" אתחיל מהתחלה. ב18.3.15 קיבלתי מחזור, ב24.3.15, הוצאתי את ההתקן. ב26.3.15 אישי ואני שכבנו, זה היה שבוע לפני הביוץ, שלפי מחשבון ביוץ וגם תחושות בגוף וגם לפי הפרשות היה ב1.4.15. בלילה שבין ה9.4.15 לבין ה10.4 15 הרגשתי גלי חום באזור הבטן ב12.4.15 היו לי מעט הפרשות חומות וקצת לבן עם ורוד- שיכבה דקה. גם קצת ב13.4.15, מידי פעם הרגשתי גלים קטנים בבטן. ב14.4.15 ההפרשות החומות הפכו להיות אדומות וגם הייתה לי הפרשה צמיגית אדומה שנראתה לי כמו ניסיון השתרשות של עובר שאולי לא הצליחה ושכנראה בעקבות זה קיבלתי מחזור. היו לי 5 ימים של דימום. קצת קשה לי להאמין שאני בכל זאת בהריון... לפי כל התיאור הנ"ל. יכול להיות שהמספר 15 שראית בהודעה זה שרציתי לכתוב תאריך וזה עשה יישור לשמאל...(15יום אחרי שכתבתי לך התחיל דימום ואתמול באחת הפעמים יצא הפרשה אדומה שנראתה צמיגית מאוד, לי יש הרגשה שהעובר ניסה להשתרש ללא הצלחה. ההפרשה הצמיגית האדומה הזאת הייתה שונה מאוד מסתם דם שיורד כשיש מחזור. אז עכשיו יש וסת, אבל גם נראה שהיה ניסיון של השתרשות שלא הצליח. האם ההפרשה האדומה הצמיגית היא אכן מה שאני חושבת לפי מה שתיארתי?) מקווה שניסחתי את ההודעה בצורה ברורה.

שלום, אכן כעת אני גם שם לב לתאריך ההוא שציינת... בנוסף, אם קיבלת ווסת רגילה, כלומר, באופי של ווסת שמוכרת לך, אז על רקע מה שסיפרת, די סביר שאת לא בהריון. אם לא- אז כל הדימומים שתוארו, שכולם לא מתאימים לווסת, ניתן להסביר אותם בכל צורה, למשל, דימום של השרשה, וגם, דימום של אי ספיקת הגופיף הצהוב, ללא עובר קיים, שניראים אותו דבר, כך שזה לא ממש משנה. במקרה זה, זה מוביל אותנו לחשיבה שאולי ניקלט הריון. לא אומר דבר לגבי התקינות של ההריון, כי יתכן הריון כימי למשל, שיש בדיקת הריון חיובית, ומייד ניספג, ולא מגיע לשלב שניתן לראות באולטראסאונד. מכאן גם באה ההצעה שלי לבצע בדיקת הריון, ועדיף בדם, כי היא רגישה יותר, והיא נותנת מספר ולא רק "כן או לא". בכל מקרה אם קיבלת ווסת, אז אין בעיה יותר. בברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה