דחוף-קרישת דם מגלולות

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

09/03/2015 | 13:14 | מאת: רונית

שלום, אני נוטלת גלולות מינס במשך כחמישה חודשים, לפני כשבוע טסתי לתאילנד ובעקבות הישיבה הממושכת הרגשתי תחושת נימול ברגליים. בנוסף עשיתי צלילה לעומק עם בלון חמצן והיו לי לחצים באוזניים ושוב תחושת נימול ברגל... היום עשיתי קפיצת באנגי מגובה של 50 מטר שוב הופיעה תחושת הנימול בכל הגוף ואחרי כמה שעות הופיעה סימן כחול ונפוח בירך כאילו קיבלתי מכה. האם כל התופעות הללו הן בגלל קרישיות יתר בדם בגלל הגלולות? אם כן האם עלי להפסיק אותן מיד?? תודה

רונית שלום, ישיבה ממושכת בטיסה ארוכה, אסטרוגן (שנמצא בגלולות), כולם ניכללים בגורמי הסיכון לקריש דם תוך ורידי. התופעות שתיארת אינן ספציפיות לכך, אך יכולות בהחלט להיות קשורות לזה. לכן, ממליץ מאד על הפסקת הגלולות עד להשלמת ביצוע בירור מלא לקרישיות יתר. בברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה