הישארות שלייה

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

20/02/2015 | 08:13 | מאת: רעות דוד

שלום, שמי רעות ואני עברתי לפני יומיים הפסקת הריון בשבוע 16 עקב מום קשה בלב העובר בבית חולים במרכז. לאחר שהרופאה לא הייתה בטוחה שהשלייה יצאה בשלמותה, הועברתי לbumm curettage להוצאת שאריות שלייה. בוקר לאחר הפעולה, ראו בסונר ביקורת שארית של 4 ס"מ. הרופאים בבית חולים החליטו שלא להכניס אותי לפעולה כירוגית יום אחרי יום ושיחררו אותי הביתה. אני אמורה לקחת מטרגין פעמיים ביום ולחזור לביקורת בעוד 5 ימים. ראשית, אני מודה שיש בי המון כעס על כך שבפעולה שהייתה מיועדת להוצאת שאריות שלייה, נשארו שאריות שלייה ויתכן ואצטרך לעבור בשבוע הבא גרידה נוספת ומיותרת. האם כעסי מוצדק? שנית, אני חוששת מאוד מהמצב ורוצה לדעת האם טופלתי כראוי והאם מצב זה קורה לעיתים? תודה רבה, רעות

רעות שלום, אני פחות ממהר במקרים מסוג זה, ואסביר: שארית הריון היא תופעה מוכרת, ובהחלט קיים הצורך לפנות את חלל הרחם מהשארית. לגבי התיזמון, ההעדפה מבחינתי היא דווקא להתרחק מהאירוע, על מנת לתת לרחם את האפשרות להתכווץ כמה שיותר, ולהתקשות, ובכך גם, מאפשר את ההתבלטות של השארית ההריונית טוב יותר לחלל הרחם. כל זה מאפשר את ביצוע הפעולה בבטיחות מירבית לרחם שלך (מבחינת נקב בקיר הרחם, הידבקויות, הישארות קטעי הריון עדיין ועוד...). אבל, אם יש דימומים מרובים, אז בלית ברירה, להקדים. לגבי אופן ביצוע הפעולה- ההעדפה שלי היא לביצועה בהיסטרוסקופיה, שבה אני רואה בדיוק מה אני מבצע, ומוציא את השארית ההריונית תוך שמירה עם רירית הרחם, בניגוד לגרידה רגילה או שאיבה שמבוצעות "על עיוור". בכל מקרה הערכה טובה מקדימה, תמקסם את הצלחת הפעולה. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה