תזוזות העובר

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

19/02/2015 | 13:53 | מאת: חן

שלום לך דר! אני בשבוע28 ומרגישה לפעמים את תזוזות העובר ממש נמוך בנרתיק זה כואב ולא נעים. הרופא נשים שלי בדק אותי ואמר שהצוואר ארוך וסגור. האם יש סיבה לדאגה? והאם צוואר באורך41 מ"מ נחשב מספיק ארוך?. תודה מראש!

חן שלום, ניראה שהכל תקין. התחושות קיימות, וטוב עשית שפנית לבדיקה של צוואר הרחם, והוא אכן סגור לכל אורכו ובאורך התקין. לא מקוצר. ההמלצות הן, על מנוחה ושתיה, אם כי במקרים רבים התאור שלך, הוא של מצב נורמלי. בהצלחה בהמשך ההריון, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה