רחם שרירני

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

04/02/2015 | 09:06 | מאת: שני המודאגת

שלום, אני בת 46 וחצי, ללא ילדים, בדיקה דופלר אגן לפני חצי שנה מראה: רחם גדול מאוד באורך כ 15 ס"מ, גוף הרחם אינו גדול אך מודגמות 3 מיומות עיקריות סב סרוזיות בגודל 78X81ממ,48X42ממ, 45X42ממ, רירית הרחם סדירה. בדיקת דופלר אגן היום מראה: גוף הרחם אינו מוגדל אך צמודות אליו מספר מיומות סב סרוזיות שהגדולות שבהן 93X85X113ממ, 43ממ ועוד, שאלה בבקשה: האם זה גדל מהר? גדל משמעותית? יש חשד לממאירות? אני לא רוצה בניתוח איזה פיתרון יש כדי לעצור את גדילת המיומות? תודה רבה

שני שלום, הגדילה מוכרת כמהירה, ולא ניתן לשלול ממאירות אלא בנתוח. לא הייתי שולל לגמרי את האפשרות הניתוחית, מכיוון שהאפשרות של ממאירות עולה על הפרק. יחד עם זאת, ניתן לגרום לנמק של המיומה בגישות לא ניתוחיות. הייעוץ בנושא זה אינו טריביאלי וכרוך בפרמטרים רבים נוספים. את ברצון מוזמנת. www.mygynec.com בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה