גלולות למניעת הריון ואסתמה

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

21/01/2015 | 16:51 | מאת: נעמה

ד"ר שלום רב, הנני בת 29, בריאה. ברצוני להתחיל ליטול לראשונה גלולות למניעת הריון מסוג "פמינט". כשנולדתי אובחנתי כאסמתית, אך מאז לא חוויתי התקפים במהלך חיי מלבד התקפים קצרים של "קוצר נשימה" שאובחנו כהתקפי פאניקה בסופו של דבר (מעולם לא נעשה שימוש במשאף וכד'). האם ישנה קורלצייה בין גלולות לאסתמה? כלומר, האם קיים חשש כי חשיפה לשינויים הורמונליים בגוף עלולה לגרום להתפרצות כלשהי של המחלה? אודה לך מאד על תשובתך:)

נעמה שלום, אין מניעה לנטילת גלולות, מהבחינה הזו. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה