בהמשך לשאלה על כאבים בזמן חדירה עמוקה

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

19/01/2015 | 21:00 | מאת: מישהי

תודה רבה על תשובתך ד"ר יקר. הדאגת אותי מעט כשציינת שאולי מדובר באנדומטריוזיס. מעניין אותי לדעת האם יכולות להיות סיבות אחרות? האם זה יכול להיות נורמלי שכואב כשנוגעים בצוואר הרחם בזמן חדירה? או שבכל מקרה זה לא תקין מצב כזה? ולמי לפנות? גיניקולוג רגיל יכול לבצע בדיקה כזו?

שלום, שאלת אז עניתי. מבחינתי, אם יש כאב ישנה בעיה. זה לא נורמלי שיכאב. זה לא צריך להדאיג, אלא להביא אותך לתשומת לב לאיבחון מוקדם ולא באיחור. אינני יודע מה כוונתך ב"גינקולוג רגיל". אם את רוצה איבחון אז את צריכה לעצול עליו. כלומר, להיות שלמה בתשובות שתקבלי מהרופא אליו את מחליטה לפנות, וזוהי תשובה כללית מאד שנכונה בכל תחום. (האם ניכנסת לקישור בתשובתי הקודמת?). נא פני לרופאך או אלי. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה