דלקת בשתן - ??

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

18/01/2015 | 21:46 | מאת: יעל

שלום, אשמח לוות דעת..קצת ארוך אבל חשוב לי לתת את מירב הפרטים. בת 23, בריאה בד"כ. לפני כחודשיים וחצי הרגשתי צריבה ודחיפות במן שתן לאורך מספר ימים, ביצעתי בדיקת שתן שתוצאותיה היו ליקוציטים-500, שאר הרכיבים- תקין, תרבית- מעורבת. הרופאה הסבירה לי שלא ניתן לדעת אם יש חיידק או שהבדיקה מזוהמת, בגלל שהתסמינים נמשכו טופלתי עם זינת. הטיפול עבר בהצלחה וכלל התסמינים נעלמו. לפני כשבוע וחצי, הרגשתי את אותן התופעות - צריבה בשתן, תכיפות גדולה מאוד, הרגשה כאילו לא סיימתי הכל.. ניסיתי לטפל מספר ימים ע"י שתיה מרובה, אכן השתפר אך התסמינים עדיין נמשכו ופניתי לרופאה, שביצעה בדיקת שתן. תוצאותיה- לויקוציטים- 500, שאר הרכיבים תקינים, תרבית שלילית. הרופאה אמרה לי לשתות הרבה והמליצה על לקיחת חמוציות. חלפו מאז חמישה ימים, התופעות מוקלות ומחמירות אך עדיין קיימות. התחלתי לקחת פמינוז בתקווה שיעזור. לציין כי אני בתולה, המגע המיני היחיד הינו אוננות שהחבר מבצע, וגם זה רק בחודש האחרון (המקרה הראשון שתיארתי היה לפני). אודה להתייחסות...

18/01/2015 | 22:44 | מאת: יעל

*אוננות כולל החדרת אצבעות ומין אוראלי. האם יתכן כי התופעות (גם הלויקוציטים, גם התסמינים) הם "שאריות" כי ביצעתי את בדיקת השתן אחרי כמה ימים של שתיה מרובה?

שלום יעל, כל מה שהעלית אפשרי, יחד עם זאת, מציע לחזור על תרבית השתן, וגם לבדוק את הנרתיק, בשאלה של פטריה מקומית. יתכן גם פציעה או שיפשוף מקומי שנותן תופעות דומות. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה