לאחר ניתוח כריתת שחלות

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

08/11/2014 | 21:07 | מאת: שלי

שלום, אני בת 44, לפני כשבועיים עברתי ניתוח כריתת שחלות משום שנמצאתי נשאית של הגן BRCA1. אמי חלתה בסרטן השחלות לפני כשנה בגיל 67. הניתוח עבר בהצלחה, אם כי תופעות גיל המעבר כבר כאן. גלי חום, חולשה ומצבי רוח משתנים. בנוסף, חשוב לי לציין כי לפני הניתוח (פרלוסקופיה) בשנה האחרונה המחזור היה ארוך עם דימום מקדים וסבלתי רבות מגירודים, הפרשות וריח לא נעים, בכל פעם טופלתי במשחות ואף כדורים. שאלותי: 1. האם כדאי להשתשמש בקוהוש שחור כתחליף הורמונלי ואם כן של איזו חברה? 2. כיצד להפטר מ'פטרת'

שלי שלום, ישנו מיגוון לא מבוטל של טיפולים אלטרנטיביים לתופעות גיל המעבר. הקוהוש השחור הוא טוב והוא אחד מהם, מנסים ורואים מה קורה. איני מהתחום הזה אלא מהקונבנציונלי אך פתוח מאד וחושב שיש לזה מה להציע. לגבי הפטריה- אפשר בהחלט להיפטר ממנה. צריך איבחון מדויק, ותוכנית מעקב, שיכולה להיות קצרה בהחלט, ומוצלחת. נא פני לרופאך או אלי. http://www.myirit.com/ בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה