מדוע הפרימולוט נור לא הביא לדימום?

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

02/11/2014 | 19:52 | מאת: דנה

בת 23. יש לי אמנוריאה שניונית. כשלקחתי לפני חצי שנה גלולות - אז קיבלתי וסת וכעת לקחתי "פרומילוט נור" למשך 5 ימים 2 כדורים ביום ועבר שבועיים ועד עכשיו לא הופיע לי דימום!!! מה יכולה להיות הסיבה לכך שהפרימולוט נור לא גרם לי לדימום??? האם בגלל שאין לי אסטרוגן בגוף אז הפרימולוט-נור לא הביא לוסת? האם בגלל שרירית הרחם שלי דקה אז לא הופיע לי דימום מהפרימולוט נור? האם רירית רחם של 4 מ"מ לא מביא לדימום לאחר הפרימולוט-נור? להלן תוצאות US גניקולוגי: רחם אורך- 40 מ"מ עובי- 23 מ"מ רוחב- 49 מ"מ מרקם- תקין עובי רירית הרחם- 4 מ"מ שחלות ימנית - אורך- 27 מ"מ רוחב- 11 מ"מ שמאלית- אורך - 29 מ"מ רוחב- 15 מ"מ

שלום, הפרימולוטנור מכיל פרוגסטרון, והגלולות אסטרוגן ופרוגסטרון. יתכן שאצלך יש צורך באסטרוגן על מנת לגרום לווסת. אם כן, לברר אז את הסיבה לכך. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה