המשך לשאלות לגבי הגלולות

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

16/10/2014 | 11:15 | מאת: שיר

קודם כל, תודה על התשובה ד"ר. הבנתי שעלי להמשיך כרגיל בנטילת הגלולות ולהשתמש בקדונדום כאמצעי מניעה. מתי אוכל להפסיק להשתמש בקונדום? אני טסה לחו"ל בדיוק בימים שבהם אני אמורה לקבל את המחזור. הבנתי שיש אפשרות לא ליטול את הגלולות הלבנות ואז לא לקבל מחזור החודש. האם זה נכון? ואם כן, יש בזה סיכונים בריאותיים או שיעילות הגלולה יורדת? ובמידה ואכן אעשה זאת, האם אמורות להיות לי תופעות הלוואי שיש לי במחזור רגיל באותם ימים (בטן נפוחה, כאבי ראש ורגליים וכו')? שאלה נוספת אני עכשיו נוטלת את הגלולה בשעה 8 בערב ואני מעדיפה ליטול בבוקר. איך לעשות זאת?יום אחד פשוט לקחת בבוקר? או שבצורה הדרגתית כל יום לקחת בערך שעה יותר מוקדם? תודה מראש, שיר.

שלום, את יכולה לקחת החודש פחות גלולות מהחפיסה וכך להקדים את הווסת, את הגלולות הבאות לקחת בשעה החלופית שאת מעוניינת בה. לגבי המשך רציף- זה אפשרי, תופעות לוואי לא בהכרח קיימות, ומכיוון שאת לא תקבלי ווסת, לא ניתן לדעת עד מתי להשתמש גם בקונדום. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה