ממצא הטרוגני על השחלה השמאלית

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

20/09/2014 | 20:40 | מאת: שירה

שלום שמי שירה ואני בת 47. בשנים האחרונות אני סובלת מדימומים לא סדירים לפני קבלת הווסת. השבוע עשיתי בדיקת אולטרסאונד ביום החמישי של המחזור ונמצא ממצא הטרוגני על השחלה השמאלית בגודל 17*27. גודל השחלה השמאלית הינה 30*22. דוגלס: מעט מאוד נוזל. אני דואגת. האם יש סיבה לדאגה? מהם דרכי הטיפול במקרה כזה? האם הממצא נחשב גדול? האם זוהי ציסטה? אודה לתשובתכם המהירה. שירה.

שירה שלום, ממצא הטרוגני הכוונה לממצא במירקם לא אחיד. לא ברור כי יתכן מבנה "ציסטי, ויתכן סתם זקיק פיזיולוגי שאריתי מהחודש הקודם. מציע בשלב ראשון לחזור על הבדיקה להשוואה, כדי לראות אם יש דינמיקה בממצאים, ואח"כ לערוך דיון שחייב לכלול פרטים הקשורים במידע הרפואי הגינקולוגי שלך והאם קיימת בעיה משפחתית וכו'. לעניות דעתי, כנראה שאין בעיה, אך חייב להסתייג בכך שלא בדקתי אותך. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה