מודאגת ...

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

01/08/2014 | 13:53 | מאת: טליה

שלום, אני נוטלת גלולות מליאן ברצף מזה כשבעה חודשים ללא כל הפסקה בין החפיסות בשל המלצת הרופא עקב כאבי מחזור עזים. הלילה, לאחר כפחות או יותר עשר דקות לאחר נטילת הגלולה, אכלתי מנה חמה... לאחר מכן קיימתי יחסים בהתחלה ללא קונדום ולאחר מכן עם קונדום כשקצת מהזרע נשפך לעבר בסיס האיבר... לאחר מכן, בערך כשעה לאחר נטילת הגלולה, הייתה לי יציאה בשירותים ולאחר שעתיים עוד אחת ושתיהן רגילות לא מאוד קשות אך לא שלשול..(מתנצלת על התיאור המביך) שאלתי.. האם ייתכן שהגלולה יצאה ביציאה ולא נספגה בגלל שאכלתי בסמיכות קרובה למועד נטילתה?האם זה שאני לוקחת גלולות בלי שום הפסקות מגן יותר מפני היריון? סליחה על האורך אך יש המשך לשאלתי, היום בבוקר כשקמתי (כ-6 שעות מזמן נטילת הגלולה) שלשלתי לצערי... האם זה אומר שאני כבר לא מוגנת? האם הייתי צריכה לקחת גלולה נוספת לגיבוי? כל הסיפור מאוד הלחיץ אותי למרות שאני נוטלת את הגלולות באופן סדיר מאוד, תודה רבה אשמח למענה כדי להיות רגועה יותר!

שלום טליה, אין שום בעיה בתאור שנתת מבחינת מניעת ההריון. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה