ממצא בשחלה שמאלית

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

26/06/2014 | 15:38 | מאת: שאלה

שלום ד''ר,לפני כשבוע התגלה לי ציסטה עם מחיצה בשחלה השמאלית בגודל 33 מ''מ. קיבלתי ווסת לפני 5 ימים ולא היה דימום כול השבוע אלא רק הפרשות חומות כול השבוע. היום עשיתי אולטראסאונד וניגלי חוזר ואלו הממצאים :רחם אורך 66 מ''מ,עובי 43 מ''מ,רוחב 53 מ''מ.שחלות ימנית :24 מ''מ*25 מ''מ. שמלאית :36 מ''מ*34 מ''מ בתוכה החזר ציסטי שחלקו עכור 27*28 RI047 הרופא רשם שלא ניתן לשלול שמדובר באנדומטריומה.אני בלחץ היסטרי ומאוד מפחדת .מזה ההמצא הזה?האם הוא מסוכן בשבילי?איך ניתן לטפל בו ?האם צריך ניתוח?האם זה יכול להתפתח חס וחלילה לגידול מסוכן?

שלום, על פניו, הממצא כלל לא ניראה מדאיג. יש להוסיף את הנתונים שלך ואז לעשות אנליזה והחלטה. לדעתי אין מקום לדאגה, אבל אסתייג בכך שלא ניתן לקבוע החלטות רק לפי אולטראסאונד. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה