ציסטה עם מחיצה בתוכה

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

19/06/2014 | 08:03 | מאת: שאלה

שלום ד''ר,אתמול עשיתי US בשביל מעקב אחרי רחם שרירני. הרחם :אורך 66 מ''מ,עובי 47 מ''מ,רוחב 56 מ''מ -שרירן בקיר קידמי שמאלי 16 מ''מ.עובי רירית הרחם 10 מ''מ. שחלות:ימנית 35מ''מ*26 מ''מ יתכן גופיף צהוב של 15 מ''מ ,שמאלית 43 מ''מ*35 מ''מ בעלת ציסטה 31 מ''מ עם מחיצה בתוכה. דוגלס ללא נוזל חופשי. אני מאוד חרדה ובלחץ בגלל הציסטה עם המחיצה בתוכה. יש לציין שעשיתי US בפבואר 2014 ולא היה שום ציסטה בשחלה.האם יתכן והציסטה היא חדשה?אני אמורה לקבל מחזור .האם הציסטה תיעלם במחזור?ואם הציסטה יכולה להיות חס וחלילה גידול בגלל שיש מחיצה בתוכה?אני ממש בחרדות ואני לא ישנה בלילה. תודה

שלום, מן הראוי היה לתאר קצת יותר את הציסטה הזו כי ישנם עוד פרמטרים בעלי חשיבות. אפשר שמדובר בציסטה שתיעלם לאחר הווסת, ולכן, מציע קודם לחזור על בדיקת האולטראסאונד לאחר הווסת הקרובה ולראות מה קורה. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה