חיסון פפילומה

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

27/05/2014 | 02:28 | מאת: שיראל

שלום רב. ב4.5 עשיתי את החיסון לפפילומה. אני בת 19 וחצי. מאז החיסון אני חשה אי נוחות וכאבים בכללי, במיוחד בסקס ואי יכולת לקיים יחסים. לפני החיסון היה לי הרפס.. הרופא הקודם שלי היה לא מקצועי, ולכן לא הייתי בטוחה אם יש או אין. ההרפס נשאר והיה קיים בזמן החיסון. ההרפס חיצוני , בחיבור של שתי השפתיים המון נקודות קטנות שמפרישות. סבלתי לפעמים מכאבים בקיום יחסים, אמנם לא ככה. הרופא בדק בכניסה של הנרתיק, לא בדק פנימה. האם החיסון הוא הגורם לאי נוחות והכאבים בנרתיק ובמיוחד בזמן יחסים, כמו שריפה? או שזה ההרפס? השאלה היותר משמעותית ומרכזית, זה האם החיסון פגע לי בנרתיק לכדי כאבים כאלה, ופגימה בקיום יחסים? ביצעתי בדיקת פאפ לפני החיסון.

שלום שיראל, מה שאת מתארת, לא ניראה קשור לחיסון. מציע לבדוק ולטפל בהתאם. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה