הקשר בין דימום בין ויסתי ותאים טרום סרטניים

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

25/02/2014 | 00:04 | מאת: שששש

שלום רב! האם יש קשר בין תאים טרום סרטניים לדימום בין ויסתי ? כלומר האם דימום מראה על תאים טרום סרטניים או רק על ממש סרטן ? שאלה נוספת לגבי קונוזציה כטיפול למצב טרום סרטני האם מבצעים אותה בקופת חולים בהרדמה מקומית או בבית חולים בהרדמה מליאה באישפוז יום ואז צריך לנוח ? הבנתי שיש עוד טיפולים לתאים טרום סרטניים למשל לייזר מה ההבדל בין לייזר לקונוזיצה האם זה תלוי בחומרת המצב הטרום סרטני ? תודה רבה מראש

שלום, את הפעולה ניתן לבצע בטכניקות שונות, ואפשר בהרדמה מקומית או כללית. כל מקרה לגופו. יש לשבת איתך בצורה מסודרת במרפאה ולראות מה הכי מתאים לך, מה היתרונות והחסרונות בכל אפשרות, ואז להחליט. כל מה שציינת נכון, אלא שיש לדון על כך לגבייך באופן אישי. כך אני נוהג, וממליץ גם לך לנהוג בדרך זו, ולא לבחור מהספר. לגבי הדימום, הוא לא מצביע על שום דבר באופן ספציפי. יש כמובן מצבים תקינים עם דימום. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה