מיומות ברחם

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

20/02/2014 | 13:42 | מאת: שיר

שלום, אני בת 46, לפני כ 6 חודשים בערך נבדקתי אצל רופא נשים ונמצאו אצלי ברחם 2 מיומות תת סירוזיות, האחד: 8.23 על 7.86 ס"מ והשני: 6.67 על 5.12 ס"מ. אתמול עשיתי בדיקה במכון us והממצאים הם: גודל הרחם : (מ"מ)90x86x152 רקמת רחם: שרירני הודגמו שתי מיומות, אחת צוארית בגודל: 52x63 מ"מ והשניה תוך דופנית תופסת כמעט את כל הרחם ומסתירה את רירית הרחם בגודל 93x66 מ"מ, רירית הרחם: מוסתרת ע"י המיומה שברחם, שאלות: א. האם המיומות גדלו משמעותית ויש חשד לממאיר? ב. הטכנאית אמרה לי שיש לי ביוץ, האם אני יכולה להיכנס להריון ולא יהיה נזק לי ולעובר? תודהרבה

שלום שיר, מצב כזה יכול להפריע בכניסה להריון ובהשרשת העובר, וגם לכאבים וצירים מוקדמים בהריון ואף לצורך בנתוח קיסרי. מציע לבדוק ע"י גינקולוג מנתח בכיר להערכה. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה