פטריה

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

13/02/2014 | 01:23 | מאת: שירה

שלום, לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח לכריתת התוספתן וקיבלתי אנטיביוטיקה (אוגמנטין) למשך 10 ימים. הדבר גרם להיווצרות פטרייה מאוד חריפה. הלכתי לרופא וקיבלתי לבלוע כדור (שאינני זוכרת את שמו- משהו לפטריה) ואת אותו כדור לבלוע שוב לאחר 4 ימים, בנוסף קיבלתי כדורי אלרגיה (אריוס) ומשחה קומאגיס. לרופא חזרתי לאחר מספר 4 ימים כדי לקבל מרשם נוסף למשחה כיוון שהפטריה לא עברה לחלוטין (לפחות חיצוני). כבר סיימתי גם את המשחה השניה והאזור לא נרפא לחלוטין. הוא היה ממש אדום וזה היה דומה לכווויה, עכשיו השיפור הוא אדיר, ולא מגרד ולא מציק, אבל העור עדיין לא חזר לעצמו. האם זה הגיוני? האם עליי לקבוע תור לרופא שוב כדי לקבל משחה נוספת? תוך כמה זמן הדבר צפוי לעבור לחלוטין? אולי זה מצריך טיפול שונה? תודה רבה

שלום שירה, מה שיש לך כעת, לדעתי, וזה מבלי לבדוק אותך..., זו תגובה עורית חיצונית למשחה שלקחת. אם את לוקחת כדור, אין שום צורך במשחה כי הוא עובד על הכל, וכך יצא שלקחת "הרבה" תרופה. מציע לחכות 2-3 ימים וצפוי שתראי שהכל חלף ובריא. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה