נפיחות וגלולות?

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

30/05/2010 | 12:20 | מאת: עדי

שלום רב, אני בת 27 ולוקחת כבר כמעט 10 שנים גלולות מסוג מרסילון. אני נשואה אך אינני מעוניינת להכנס להריון ולכן ממשיכה עם הגלולות. כבר כמה שנים אני סובלת מנפיחות רבה ברגליים. תחילה חשבו שזאת בעיה לימפתית והלכתי עם גרבי לחץ ועשו לי טיפול בלימפה פרס שלא עזרו (בבדיקות דם הערכים של בלוטות הלימפה תקינים), הייתי אצל רופא כלי דם שטען שהנפיחות היא המבנה שלי (למרות שבעבר היו לי רגליים רזות בצורה משמעותית). היום הייתי בטיפול לייזר והרופאה שעשתה לי את הטיפול שאלה אותי אם אני לוקחת גלולות והסבירה לי שלדעתה הנפיחות ברגליים (והורידים) הם תופעת לוואי של הגלולות. אני לא רוצה להפסיק ליטול אותן כי כאמור אני לא מעוניינת להכנס כרגע להריון. מה ניתן לעשות? האם יש בסיס לטענותיה? תודה מראש על התשובה!

שלום, צריך לראות במה מדובר ובאיזה סוג של נפיחות. על פניו, כעת לפי תיאור בלבד, כמעט כל אפשרות קיימת. אם יוחלט שמדובר בקשר לגלולות יהיה צורך למצוא לך תחליף אחר לאמצעי מניעה. בברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה