שאלת המשך

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

31/07/2010 | 21:29 | מאת: בטי

שבוע טוב ד"ר שרון. בת 42. שאלתי אותך לפני כמה ימים על כך שבאולטרסאונד שבצעתי ביום העשירי למחזור לא נצפו זקיקים בשחלה שמאל ("מבנה: ללא זקיקים"),בשחלה ימין נצפו מספר זקיקים קטנים ועובי הרירית היתה 3.2. כיוון שאין לי ילדים זה מאוד מדאיג אותי וכתבת לי לבצע מעקב. בנתיים התעוררה אצלי שאלה נוספת: הדימום הממושך נמשך לי כאמור תשעה ימים כאשר בארבעת הימים האחרונים לערך מדי פעם הופיעו דימומים קלים/הכתמות (בערך פעם ביום)ועוד דבר: ביום השישי של הדימום בטרם הדימום הופיע, חשתי כאבים המלווים במעין התכווצות ומיד אחרי כן הכאבים הפסיקו והופיעה לי הפרשה וגנאלית שקופה עם דימום. האם יתכן כי זה היה בעצם ביוץ וכל הדימום המתמשך הוא למעשה דימום מביוץ?? ואם כן מה משמעות הדבר בהתחשב בכך שביום העשירי של המחזור עובי רירית הרחם היתה 3.2 לאחר ביוץ?? נתון נוסף: במשך אותו הימים של הדימום המתמשך התעוררתי מוקדם בבוקר עם הזעות (שזה גם מחזק את הדאגה שלי)ושאלה נוספת: מה משמעות הדבר "רחם הטרוגני"? זה מה שהופיע בתוצאות לצד יתר הנתונים. מה זה אומר לגבי סיכוי להכנס להריון - האם להערכתך יש עוד סיכוי על סמך נתונים אלה (כי מאוד ארצה להכנס להריון - אין לי ילדים)? האם זה מחזק את החשש שלי מפני ניוון של השחלה? תודה רבה!

שלום, זה לא מתאים לביוץ. ההפרעה ההורמונלית יכולה לבוא לידי ביטוי גם בהזעות. רחם הטרוגני- לא מבין למה התכוונו בכתיבה זו. אין בנתונים אלו כדי להבין לגבי השחלות ומצב הפוריות שלך. יש לבצע הערכת אולטראסאונד ובדיקה הורמונלית בזמנים מתוכננים מראש. ד"ר שרון

01/08/2010 | 18:51 | מאת: בטי

שוב מודה מאוד!

מנהל פורום בריאות האישה