דלקת בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

27/07/2010 | 10:52 | מאת: דשה

ד"ר אבשילום שרון שלום, לא ידעתי לאיזה פורום לרשום אז אני מקווה שתוכל לעזור לי אני בת 18 ומקיימת יחסי מין כחודש, עם גלולות וקונדום. בזמן האחרון יש לי דלקות בדרכי השתן מדי פעם, רק שהפעם האחרונה נמשכת כשבוע וחצי ולא עוברת מעצמה. אני יודעת שמדובר בדלקת בדרכי השתן מכיוון שלמדתי על זה ואף נבחנתי על הנושא בבגרות - יש לי את כל התסמינים כולל כאבים בעת מתן שתן, צריבה ודחיפות במתן שתן. אין לי חום או משהו שמעיד על התפתחות דלקת בדרכי השתן העליונות והכליות. רציתי לשאול לאיזה רופא עליי לפנות על מנת לקבל טיפול מתאים מכיוון שאני לא יכולה לסבול את זה יותר.. תודה מראש על עזרתך

שלום, פנית נכון, כי הסיבה העיקרית לדלקת בדרכי השתן קשורה ביחסי המין. אני ממליץ לוודא זאת בתרבית שתן, ולקבל טיפול אנטיביוטי מתאים. כמו כן, ביקורת, והנחיות ליחסי מין כולל מעקב לחודשים הקרובים. בברכה, ד"ר שרון

28/07/2010 | 00:32 | מאת: ד

בשביל זה אני צריכה לפנות לגניקולוגית שלי ולא לרופא המשפחה נכון?

מנהל פורום בריאות האישה