טיפול לתינוק

דיון מתוך פורום  אוסטיאופתיה

02/08/2010 | 00:16 | מאת: taltalem

שלום רב, הבן שלנו בן 5 שבועות. ויונק מאד מאד חזק, ממש משאיר את הפיטמה בצורה שתפס אותה בפיו עם סימן של החניכיים עליה. לאחר התייעצות עם יועצת הנקה ששמעה כי בלידה שלו הוא לא השלים את הסיבוב בספינות ויצא עם הראש על הצד המליצה לנו לגשת לטיפול אוסטיאופתי לבדוק האם יש לחץ לא תקין בלסת כתוצאה מהלידה.בתקוה שהטיפול יאפשר לו לינוק פחות חזק ולא ליצור כאבים אצלי בזמן ההנקה. אשמח לשמוע מהנסיון שלכם האם טיפול כזה יכול להואיל והאם עשו זאת בעבר לטיפול במקרים כאלה. מה הסיכונים בטיפול כזה? קצת מפחיד לטפל בילד בן 5 שבועות...\תודה רבה!

02/08/2010 | 22:41 | מאת: דני שר

שלום לך, יש מקרים שההתנהגות כזו נובעת מלחץ על ראש התינוק. טיפול אוסטיאופתי בבעיות כאלו, אכן יכול לעזור בזה, ואין שום סיכון לתינוק. יחד עם זאת, חשוב לי להדגיש, שאין כרגע חקיקה בארץ לגבי אוסטיאופתיה, ומאוד חשוב לבדוק את הרקע ההכשרתי והלימודי של המטפל, במיוחד כאשר מדובר בטיפול בתינוקות

מנהל פורום אוסטיאופתיה