שתי שאלות

דיון מתוך פורום  אוסטיאופתיה

26/06/2010 | 13:55 | מאת: דונה

שלום 1. האם אוסטאופט יכול לעזור בפיזור גנגליון שנוצר בשורש כף היד ? 2. במצב של אבדן מוחלט של סחוס במפרק ירך (כמעט ללא אוסטאופיטים) האם ניתן להוצאי קצת את עצם הירך מהשקע שלה כדי שתוכל להסתובב יותר טוב ? יש לי מגבלה רק ברוטציות וכאבים בנשיאת משקל. האם יש לכם נסיון בשיפור מצבים כאלה ? (כאמור כמעט אין סחוס) תודה

01/07/2010 | 23:37 | מאת: דני שר

1) גנגליון בשורש כף היד : גנגליון הוא שק עם נוזל ש"צומח" כמו בלון ממעטפת המפרק או ממעטפת הגיד. אוסטיאופתיה טוענת שיש קשר בין שימוש באמה וביד להווצרות הגנגליון. אכן ניתן לטפל באוסטיאופתיה בגנגליון על ידי טיפול בכל האמה - שרירים וגידים, והזזה פסיבית של שורש כף היד. האוסטיאופת יבדוק גם את הצואר והרכמות באזור הכתף ויתן הנחיות לשימוש נכון יותר ביד במטרה למנוע השנות של התופעה. 2) שחיקת סחוס במפרק הירך: כדי לתת הערכה אם יש מקום לשיפור בטווחי תנועה ובכאב במפרק ירך עם שחיקת סחוס יש לקחת בחשבון מספר גורמים - *התמונה הרדיולוגית, *התלונות, *טווחי התנועה שהמטופל יכול לעשות, טווחי התנועה הפסיבים של המפרק, מצב הרקמות הרכות (שרירים, גידים ורצועות) באזור הירך והאכוז,יציבה של המטופל, פעילות פיזית שנוהג לעשות, משקל, וכיו'ב. אוסטיאופתיה מטפלת גם ברקמות הרכות וגם במפרק כשאחד מהטכניקות היא הזזה פסיבית של המפרק עם מתיחה והרחקה של עצם הפימור מעצם האציטבולום. סביר להניח שאפשר בטיפול אוסטיאופתי להקל במקרה כפי שתואר. מומלץ להגיע לאוסטיאופת מוסמך שיעשה בדיקה מקיפה להערכה מדויקת יותר עד כמה ניתן לעזור.

מנהל פורום אוסטיאופתיה