ההבדל בין אוסטאופתים בארץ

דיון מתוך פורום  אוסטיאופתיה

29/05/2013 | 08:52 | מאת: שי בן-יוסף

רציתי לדעת מההבדל בין אוסטאופתים בארץ מבחינת הכשרה. חיפשתי בגוגל ומצאתי שיש אילו עם תואר ואילו עם תעודה. כאן מצאתי מידע http://www.osteo.co.il/heb_study_osteopathy.html דיברתי עם וינגייט הם אמרו שההכשרה שלהם דומה לתואר. האם זה נכון? תודה מראש שי

05/06/2013 | 22:35 | מאת: דני שר

יש הבדל בין ההכשרות של אוסטיאופתים בארץ מכיון שאין חקיקה בארץ על המקצוע. לאוסטיאופתים שלמדו במוסדות אקדמאים בחוץ לארץ יש תואר אקדמאי באוסטיאופתיה ומשתמשים באותיות BSc (Hons) Ost או MSc Ost. Bachelor of Science in Osteopathy or Masters of Science in Osteopathy. יש אוסטיאופתים, למשל, בוגרי ווינגייט, המשתמשים באותיות DO כלומר Diploma in Osteopathy או בעברית, תעודה באוסטיאופתיה הניתנת על ידי המוסד שלמדו בו. במקרה, בארצות הברית יש רופאים שגם לומדים אוסטיאופתיה וגם משתמשים באותיות DO. ההבדל הוא שיש להם תואר כמובן והמשמעות הוא Doctor of Osteopathy בברכה, דני שר

מנהל פורום אוסטיאופתיה