תינוקות בת 7 חודים

דיון מתוך פורום  אוסטיאופתיה

24/12/2012 | 22:02 | מאת: תמר

שלום רב יש לי תינוקת אחת מתאומות לא זהות הסובלת מטורטקוליס. הן נולדו בשבוע 37+6 בניתוח קיסרי מתוכנן כי המצגים היו ראש עכוז. הקטנה שלי רוב ההריון שכנה כנראה בתוך הצלע ולאור העובדה שהן נולדו גדולות 3.65 ו3.100 לא היה לה הרבה מקום. יש לה נטייה לצד שמאל ואי סימטריה של הגולגולת. מגיל חודש וחצי עושה פיזיוטרפיה אינטנסיבית, לפני כחודשיים פנינו לאוסטאופא דר ג'וזי פוטזניק ונפגשנו עימו 4 מפגשים במרווח של שבועיים כל אחד. אני מרגישה שיש שיפור אך הוא מאוד קל. ההתלבטות היא האם להמשיך או שמעבר לזה בגלל הגיל אני לא אגיע לשלמות. או שאולי לנסות מטפל אחר (אנחנו מאיזור חיפה)?

31/12/2012 | 22:06 | מאת: דני שר

שלום תמר, אני מציע לך להתייעץ עם האוסטיאופת שכבר התחלת את הטיפול איתו. טיפול אוסטיאופתי בטורטיקוליס לא תמיד גורם לשיפור מיידי אלא מדובר בשינוי הדרגתי. הטיפול משחרר את הרקמות הרכות ועם הזמן הצוואר חוזר למקום יותר סימטרי. בנוסף לכך, כשהילד/ה מתחיל לעמוד ולהפעיל את הצוואר המצב ממשיך להשתפר. דרך אגב, אומנם תמיד טוב להתחיל את הטיפול כמה שיותר מוקדם אבל זה עדיין יעיל בשלבים יותר מאוחרים. בברכה, דני שר

מנהל פורום אוסטיאופתיה