דלקת מפרק הירך

דיון מתוך פורום  אוסטיאופתיה

04/04/2010 | 19:15 | מאת: אפרת

אני סובלת מזה כמה חודשים מכאבים במפרק ירך שמאל בעיקר בזמן מנוחה (שכיבה, ישיבה ממושכת). הכאב לפעמים מקרין עד הברך. מבקשת לדעת מדוע הכאב מופיע בעיקר בזמן מנוחת הצהרים ופחות בזמן שנת הלילה? האם יש איזשהו טיפול מקל?

08/04/2010 | 19:44 | מאת: ירון

אני יוצא מנקודת הנחה שהאבחנה שלך היא אינטואיטיבית ולא פרי בדיקה יסודית של בר סמכא. האם יש שינוי בתנוחת השינה שלך לעומת תנוחת השכיבה במהלך מנוחה?

09/04/2010 | 11:38 | מאת: אפרת

תודה על התיחסותך לפנייתי. תנוחת המנוחה ותנוחת השכיבה הן זהות, אבל הכאבים מתחילים לפעמים להקרין לכוון הברך ואף מטה ממנה. האם יכול להיות שמדובר בדלקת שכעבור זמן תחלוף או שיש צורך בצלום וטיפול מעמיק יותר?

12/04/2010 | 23:45 | מאת: דני שר

היי אפרת, ממה שתארת נראה כי הכאב שלך קשור לתנוחה של הרגל שלך במשך השינה במנוחת הצהריים. יכולות להיות שלוש סיבות לכאב שלך: 1) הסיבה השכיחה ביותר – כאשר את שוכבת בתנוחה מסוימת את מותחת את אחת הרקמות הרכות כדוגמת השרירים. במקרה שלך יתכן שמדובר בשריר שמתחיל בירך ומסתיים בברך מה שמסביר למה את חשה כאב במורד הרגל עד הירך. תופעה זו מוכרת לעיתים ככאב ITB Illio-tibial-band. 2) לעיתים בעיה בירך מקרינה על הרגל או על הברך בעיקר כשמדובר בארטריטיס בפרק הירך או בדלקת בירך (בורסיטיס). 3) כאב בגב תחתון שמקורו בדיסק יכול לגרום גם לכאבים בירך ובברך אבל תופעה זו היא פחות שכיחה מאחר ואת חשה כאב רק בעת השכיבה. אוסטיאופת יכול לאבחן את מקור הכאב. יתכן והוא יצטרך להפנות אותך לבדיקת רנטגן או לבדיקות אחרות על פי הצורך, על מנת לאבחן את מקור הכאב. בברכה, דני

מנהל פורום אוסטיאופתיה