שאלה כללית

דיון מתוך פורום  אוסטיאופתיה

04/04/2010 | 12:33 | מאת: השואל

שלום רב, אוסטאופט שאליו פניתי אמר לי שיש הבדל גדול בין כאלו שלמדו בישראל , לכאלו שלמדו בחול. לדבריו, אלו שלמדו בישראל עברו הכשרה קצרה יחסית ואין להם הידע והכישורים של אלו שלמדו בחו"ל, ומאחר שאין רגולציה, אין אפשרות להבדיל. שאלתי היא, מה האמת, והאם יש דרגות מומחיות או השכלה במקצוע זה וכיצד אפשר לברר הנושא. תודה

07/04/2010 | 15:44 | מאת: דני שר

האבחנה היא נכונה. בישראל אין רגולציה בתחום האוסטיאופתיה ומכיוון שכך גם אין פיקוח על הלימודים, שעות הלימוד ורמת ההכשרה בארץ. לעומת זאת, במדינות אירופה , צפון אמריקה ואוסטרליה האוסטיאופתיה מוסדרת ולכן גם מוסדות הלימודים ורמת ההכשרה מפוקחים ע"י המדינה.אני יכול להעיד רק לגבי אוסטיאופתים שהם חברי האגודה הישראלית לאוסטיאופתיה, הם בוודאי בעלי רמת הכשרה מתאימה מאחר ולאגודה מתקבלים רק חברים שלמדו במוסדות מפוקחים.יחד עם זאת, אני מדגיש כי ישנם אוסטיאופתים בעלי רמת הכשרה מתאימה וראויה והם אינם חברי האגודה.

מנהל פורום אוסטיאופתיה