סיכונים טיפול אוסטיאופטי בתינוקת

דיון מתוך פורום  אוסטיאופתיה

27/12/2016 | 20:41 | מאת: חיה

לידת וואקום יצרה עיוות בפניה של התינוקת. עין אחת נראית כמשוכה מעלה באופן לא טבעי. בגיל 4 חודשים, כשהמצב לא הסתדר מעצמו, פנינו לאוסטאופט. בטיפול שני (להערכתו 3-5 טיפולים במקרה שלה) שאל אבי התינוקת מתוך התעניינות לגבי סיכונים אפשריים, הוא ענה בלחץ שאכן יש סיכונים וכבר קרו נזקים קשים אפילו עד מוות, ואם אין לנו אמון אינו רוצה לטפל בה. נבהלנו מאד. קיבלנו עליו המון המלצות חיוביות. לא ברור לנו האם בטיפול הספציפי הזה יש סיכון מוגבר או שהוא סתם היה עצבני באותו יום... מה אתם ממליצים לעשות?

28/12/2016 | 17:32 | מאת: רועי

שלום חיה, מה שמו של האוסטאופת שהלכת? חשוב מאוד היכן למד כי ישנם הבדלים ברמה בין אלה שלמדו בארץ ובחו״ל. איזה אזור את מחפשת? אולי אוכל להמליץ.

28/12/2016 | 20:14 | מאת: חיה

באיזור בני ברק

28/12/2016 | 23:09 | מאת: רועי

לא מכיר אוסטאופת בבני ברק. מה שמו? אולי הוא לא מוסמך? ממליץ על ד"ר מיכאל סנהדרין מנתניה/ת"א. ענת שיינמן מרמת השרון. יש גם את מרווין ולדמן שמצוין, אך מקבל באזור חיפה. ועל ד"ר קליף היינריך, אינני מכיר אך שמעתי. בהצלחה.

29/12/2016 | 01:17 | מאת: חיה

תודה. מודה לך מאד. בכל זאת אשמח למענה ספציפי גם כן. האם קיים סיכון משמעותי בטיפול עדין כזה? לדבריו, עצמות הגולגולת זזו מעט ממקומן בגלל הואקום בלידה והוא משיב אותן למקומן בעדינות. אם יש סיכון ממשי בטיפול כזה, נראה לי שנוותר בכלל על הטיפול.

30/12/2016 | 14:59 | מאת: רועי

אני מבהיר שאינני מטפל/רופא ומנסה לעזור: מציע להתייעץ עם רופא המשפחה/רופא המטפל בבנך על הטיפול ועל החששות ולהמתין לתשובת מנהל הפורום כאן. אני מניח שכל טיפול שעשוי להועיל עלול גם להזיק ולכן רצוי לעשות שיעורי בית כדי לבחור מטפל אמין,מקצועי ואחד עם קבלות. תרימי טלפון לאחד האוסטאופתים שציינתי והתייעצי עימם טלפונית ותנסי להתרשם מהם. בברכה וחג שמח.

28/02/2017 | 21:02 | מאת: דני שר

שלום חיה, אני מצטער לשמוע על החוויה הלא טובה שהיתה לכם. אוסטיאופתיה היא מקצוע רפואי, ולכן היא באה עם אחריות. אוסטיאופתים מטפלים בכל מיני מחלות וכאבים, ובגלל זה, מטפל באוסטיאופתיה, חייב לקבל הסמכה במקום מוכר. בכל מקצוע רפואי, כולל אוסטיאופתיה, כולל רפואה קונבנציונלית ורפואה משלימה, יש רמה מסוימת של סכנה, אך הטכניקות באוסטיאופתיה הן עדינות, בטוחות ובידיים הנכונות, הן לא מסוכנות. בברכה, דני שר

08/04/2019 | 15:11 | מאת: שיר

מדובר על דר סנהדרין ?

מנהל פורום אוסטיאופתיה