צלקת במצח

דיון מתוך פורום  טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק

29/08/2016 | 17:02 | מאת: אפרת

שלום וברכה, לפני כשלוש שנים, בתי שהיתה אז בת שנה וחצי נפלה על שולחן. כתוצאה מכך נגרם לה חתך גדול ועמוק מאוד שמערב בחלקו את הגבה ובחלקו את האיזור בין הגבות. במיון הפלסטיקאית החליטה להדביק במקום לתפור. כתוצאה מכך נשארה לה צלקת מאוד בולטת. רוחב הצלקת כ- 2 מ"מ ואורכה כ- 4 ס"מ. מיד לאחר שהפצע הגליד התחלתי למרוח קלו קוט. אך עדיין נותרה צלקת בהירה ודי בולטת במיקום מרכזי בפנים. 2 שאלות: 1. האם תפרים יכלו לתת תוצאה טובה יותר וייתכן שמדובר ברשלנות רפואית? 2. מה ניתן לעשות על מנת לטשטש את הצלקת? אילו סוגי טיפולים מוצע לעשות והאם ניתן בגיל זה? 3. האם הזמן יטשטש את הצלקת, או שהיא תישאר כפי שהיא. תודה מראש! יש לציין שמדובר בחתך ישר.

שלום אפרת , להערכתי הזמן יכול עוד לטשטש את הצלקת , אבל תמיד יישאר סימן . בגיל מאוחר יותר ניתן לטשטש יותר את הצלקת באמצעות לייזר. בקשר לתפירה או הדבקה אני מניחה שהפלסטיקאית עשתה כמיטב יכולתה . לפעמים תפירה יכולה לגרום ליותר צלקת כי יש את נקודות הכנסת המחט. בגיל מאוחר יותר איפור וסידור שיער מתאים בהחלט יכול למתן ולהסתיר את הפגם. למזלה של בתך הפגיעה היא לא בעין ... בברכה דרורה

מנהל פורום טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק