עיסוי לטיפול בצלקות

דיון מתוך פורום  טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק

11/07/2010 | 20:44 | מאת: רחל

שלום, לפני כשנתייים כאשר עבדתי במרכז שיקום למבוגרים אחת מעמיתותיי לעבודה הביאה מאמר שיצא כנגד העיסוי כטיפול בצלקות ובו טענה כי בניגוד לדעה הרווחת עד כה העיסוי גורם לשגשוג יתר של הצלקות. רציתי לשאול האם שמעת על טיעון זה ומה דעתך על הנושא ו/או האם תוכלי להמליץ לי על מאמרים בנושא? בתודה מראש רחל

שלום רחל, אני מכבדת את מה שקראת , אך יש לכבד גם נסיון טיפולי קליני ארוך שנים , מנסיוני - מקרי צלקות רבים משתפרים רק עם עיסוי בלבד, ועיסוי הכוונה - עיסוי עמוק וחזק. בקשר לחומר על הנושא פני לכותב המאמר,ובדקי את נסיונו הקליני בנושא. צר לי אך המלצה על מאמרים בנושא אינה בתחום פורום זה. בברכה, דרורה

25/09/2010 | 11:16 | מאת: לימור

שלום דרורה, אני קראתי מאמר שעיסוי אכן עוזר לסובלים מהצלקות המאוד מציקות, מגרדות ושורפות. איך בדיוק מעסים? האם אפשר בעצמי או נדרש מעסה מומחה? בנוסף קראתי כי מי ים גם אמורים לעזור. מה עושים עימם, האם כמו קומפרס על הצלקת? אשמח לכל המלצה בנושא. תודה וחג שמח

מנהל פורום טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק