צלקת בפנים

דיון מתוך פורום  טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק

25/08/2013 | 00:08 | מאת: יעל

שלום, לפני כשבוע נחתכתי באזור מעל הפה כתוצאה מפגיעת דלת. עשו לי הדבקה ואמרו לי להוריד את הדבק והפלסטר תוך יום אולם החלטתי להשאיר את הדבק לשלושה ימים. לאחר שהסרתי את הדבק גיליתי שנשארה צלקת טיפה עמוקה באורך של כחצי סנטימטר. השאלה שלי היא מה ניתן לעשות? ניתן למרוח קלו קוט? והאם ניתן למרוח איפור על החתך מבלי שיזדהם? תודה

שלום יעל, לא ברור לי אם לאחר הסרת הפלסטר נשאר עדיין חתך מפריש. או סגור. כמו כן בד"כ מחכים עד שהפלסטר המקרב בין שולי החתך יפול לבד, כדי לאפשר אחוי שולי הפצע. במידה ועדיין נשאר חתך פתוח, כדאי שתגשי לאחות כדי שתחטא לך הפצע ותהדק שוב את השוליים. אם הפצע סגור ואינו מפריש, תוכלי למרוח קלוקוט רק בהנחיה של הרופא שמטפל בך. המידה ונוצר גלד על החתך תשתדלי שייפול לבד - כדי לא להרחיב את הצלקת. לאחר שהמקום מתייצב , תוכלי לפנות למרפאה בעיסוק לטיפול בצלקת. בברכה דרורה

מנהל פורום טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק