כוויות פנים

דיון מתוך פורום  טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק

28/02/2013 | 15:29 | מאת: טליה

שלום רב, לפני כמעט חודשיים הסרתי שיער בשעווה באיזור הפנים, האיזור מתחת לעיניים, ולאחר מכן האיזור הפך מגורה ואדמומי עם פצעונים, ניסיתי למרוח כל מיני דברים כדי להרגיע וביניהם שמן אתרי לבנדר, לאחר יומיים, שרק החריף את החום בפנים ויצר לי מעין כוויות ללא שלפוחיות בלחיים, ומעליהן נוצרו גלדים שלימים התרפאו לאחר ביקור אצל רופא עור במתן בטאקורטן ג'י משחה 10 ימים,הגדלים התרפאו לאחר 5 ימים(השתמשתי בה בפחות ימים כי היה כתוב בעלון שמותר רק 5 ימים)...כעת העור נותר אדמומי, מעין כתמים אדומים וכהים, ובחלק מהאיזורים העור ניראה בהיר יותר, אני חוששת שזו צלקת ואני נאלצת להשתמש במייק אפ, זה נורא מטריד אותי.. האם ייתכן שזה יחלוף עם הזמן?..העור התקלף כמה פעמים מאז ואני משתמשת כעת במשחה על בסיס פולגינום שריפא את היובש אך הכתמים והאודם לא חולפים :( ועוד שאלה,העור עודנו מאדים מאוד וחם, מדוע?... תודה רבה... אשמח לדעת אם ניתן לעשות דבר נוסף מלבד לחכות...

שלום טליה, השאילתה שלך מתאימה יותר לפורום רפואת עור. בכל אופן לפי תאור מצב הפנים האחרון, כדאי להשתמש בקרם מרגיע פשוט, היפואלרגני, אולי על בסיס אלוורה, נטול שומנים. לא רצוי להשתמש בקרמים עם חומרים מגרים או פעילים. תוסיפי מקדם הגנה היפואלרגני, קל, נטול שומנים וכן מייקאפ. תאזרי בסבלנות והזמן יעשה את שלו.השתדלי להימנע מלחשוף את הפנים לשמש. לפעם הבאה - בכל הוצאת שיער בשעווה או טיפול קוסמטי וכו' כדאי לחטא את העור ולהשתמש בקרם מרגיע מכווץ כשלושה ימים אחרי הפעולה, כדי להחזיר את העור לאיזונו קודם הטיפול. בברכה דרורה.

מנהל פורום טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק