המשך טיפול בצלקת מכוויה אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק

27/12/2012 | 15:55 | מאת: יפעת

שלום רב, ביתי שפכה על עצמה מרק רותח ונכוותה בזרוע בדרגה 2. הכוויה טופלה כבר מההתחלה. יומיים ראשונים סולבירול ולאחר מכןבמשך חודש וחצי ביאפין עם חבישה.עכשיו הורידו לה את החבישה ואמרו לי להמשיך ולמרוח ביאפין. הכוויה נסגרה לגמרי ולא נראה כי יש צלקת בולטת כרגע אך השכבה השניה(דרמיס) אדומה מאוד. האם יש לזה טיפו? האם זה יישאר כך או יכול להחמיר? האם להשתמש בקלוקט? אודה לעזרתך הדחופה, אני פוחדת שנפספס את הרכבת בטיפול נכון והילדה תסבול מצלקות נפשיות ופיזיות.

שלום יפעת, כדאי שבשלב זה תפני למרפאה בעיסוק העוסקת בטיפול בצלקות כדי שתנחה אותך לגבי המשך הטיפול בצלקת. בכל אופן בנתיים, עד להגעתך לטיפול מסודר: - המשיכי לשמן ולעסות בעדינות את האיזור; - המנעי מלחשוף את הצלקת לשמש; - למרות שהכוויה סגורה , המשיכי לחבוש בחבישה אלסטית את איזור הצלקת, השתדלי לא לחבוש חזק מדי כדי לא ליצור נפיחות בכף יד. בברכה, דרורה

מנהל פורום טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק