מניעת צלקת

דיון מתוך פורום  טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק

03/06/2012 | 09:09 | מאת: מיטל

שלום רב, ביתי בת ה-5 נפלה בשבוע שעבר. כתוצאה מהנפילה נוצר חתך באורך של כסנטימטר מעל לעצם הלחי. החתך הודבק ע"י כירורג ילדים. רציתי לדעת האם צריך למרוח תכשיר כלשהו על המקום ע"מ למנוע צלקת ואם כן מתי להתחיל את השימוש?

שלום מיטל, ברגע שרקמת העור נפגעת - התוצאה היא צלקת . אין חידוש מלא של הרקמה. כדי למזער את הנזק , כדאי בשלב ראשון לא למתוח את החתך, להימנע מלחשוף את הצלקת לשמש. במידה והצלקת מתעבה אפשר להשתמש ביריעת סיליקון נדבק. ממליצה לפנות למרפאה בעיסוק לייעוץ ולטיפול. דרורה

מנהל פורום טיפול בצלקות ובקלואידים - ריפוי בעיסוק