תרופות
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
צריכים להבין שהשיקולים של חברות התרופות הם כלכליים נטו . למרות שידוע שהתרופות ההרגעה ממכרות החברות לא מוציאות את התרופות במינונים נמוכים יותר ומקלות על תהליך הגמילה אלא ההיפך הן זוכות כל שנה לעלייה בכמות המשתמשים ומתעשרים במיליארדי דולרים. לאף אחד אין סיבה להפסיק את התופעה הכלכלית המשגשגת הזו.
בפסיכיאטריה הרופאים, הרוקחים וחברות התרופות עושים כסף גדול רק מנוגדי דיכאון ומנוגדי פסיכוזה. כדורי הרגעה ושינה זה כסף קטן מאד לידם. אמנם צורכים אותם המוני אנשים אבל הרווחים בתחום הזה נמוכים. יש כדורי הרגעה גם במינון נמוך- אסיוול 2 מ"ג לדוגמה.
לבן שלום, יש קורטוב של אמת בטענה שלך, אבל התמונה יותר מורכבת, חברות התרופות השקיעו מליוני דולרים בפיתוח התרופות הללו והם עוזרות למליוני אנשים. כמובן שהמניע הוא כלכלי והם רוצים להרוויח, אבל חברות התרופות מוכנות גם להשקיע במחקר ובפיתוח. אז מה טוב ומה רע? דר' גיורא הידש