סרוקסט-הפסקת טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

21/04/2003 | 09:22 | מאת: מאיה

שלום רב! מטופלת מזה כשנתיים בסרוקסט על רקע חרדתי.משך כשנה וחצי מינון של 20 מ"ג,ובחצי שנה האחרונה 10 מ"ג.מעוניינת להפסיק השימוש בתרופה היות וחל שיפור משמעותי במצבי. שאלתי היא האם הפסקת השימוש חייבת להיות הדרגתית (5 מ"ג וכו') או שפשוט אפשר להפסיק את השימוש בתרופה? תודה,מאיה.

21/04/2003 | 09:40 | מאת: חושב שהוא יודע...

חייבת להיות הדרגתית .... רדי בכמות לאט לאט (המוח צריך להתרגל לכך שאין לו את הכדור + קראתי שלכדור תופעות ממכרות) בכל תקופה מסויימת (3 שבועות? )תורידי יום בשבוע שבו את לוקחת את הסרוקסט לא להתאכזב אם החרדות יחזרו, יתכן שזה יקרה במהלך הירידה, ואז תרדי יותר לאט בירידה. מזל טוב ?

21/04/2003 | 13:11 | מאת: אריאל

הי מאיה הורדה במינון - מומלץ כי תהיה הדרגתית בכדי לאפשר לגוף לאזן את עצמו ו" להיגמל" בהדרגה. בכל אופן, אני ממליצה להיתייעץ עם הרופא המטפל לפני ההורדה ולא מומלץ לעשות זאת על דעת עצמך. בהצלחה

21/04/2003 | 15:33 | מאת: מיכל.

למאיה, תרדי באופן הדרגתי.

22/04/2003 | 01:12 | מאת:

למאיה שלום, לעתים ישנם תופעות של חרדה כאשר מפסיקים את הסרוקסט. מה שרבים קוראים תופעות של גמילה. התופעה קיימת אבל אינה שכיחה לכן מומלץ אם שום דבר לא דחוף להפסיק בהדרגה ככול הניתן. שיהיה רק טוב דר' גיורא הידש