דוקטור הצחקת אותי! בא תשמע איך כדורים לא ממכרים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

07/04/2003 | 22:04 | מאת: יריב

דבר ראשון ההודעה שלי לא נועדה להפחיד אף אחד. חפשו הודעות קודמות שלי בפורום. דווקא החמאתי לדוקטור כאן, עד שראיתי שהוא רשם למישהי שסרוקסאט בטוח לשימוש ולא ממכר. קודם כל אני לא מייצג שום חברה, כת, ישות חייזרית, או מתקשר עם חתולים סיאמים. אני אחזור עכשיו על תמצית מה שכתבתי בעבר. העולם הוא לא שחור לבן אין כדורים זה רע בלי כדורים זה טוב. רדו מהקטע של שחור לבן.מי שזקוק לכדורים שייקח אותם אבל אני ממליץ על טיפול פסיכולוגי או מסגרת תומכת ספורט,קרב מגע,גידול בעלי חיים. ההודעה שלי היא לא למאות אלא לאלפים שאולי ייכנסו לפורום הזה וייחפשו כל שביב מידע לפני שהם מחליטים להשתמש בכדורים.כאשר תשאלו רופא על הכדורים הוא ישחק בסמנטיקה מילולית "מה זה בעצם גמילה?" איך אנו מגדירים חומר ממכר?". תקראו את זה כאן או בכל פורום אחר. אין להם בעיה להגיד על קלונקס שהוא ממכר אבל כאשר מגיעים לתרופות כמו סרוקסט, אפקסור ואחרות הפה מלא מים.אתם חייבים להבין שכל תרופה משפיעה על כל אחד אחרת יש כאלה שבאמת יעזבו את הכדור בלי בעיות אבל יש כאלה שיסבלו מאוד. אני הייתי על אפקסור שנתיים 75 ביום 75 בלילה.הפסקתי את הכדור לפני קצת יותר מחודש במתכונת של שבוע כדור וחצי אחרי זה חצי חצי ואחרי זה רק חצי. אני חושב שאני בלי הכדור איזה חודש ואין ספק שהגוף שלי מתגעגע אבל אני ממש לא. הפסקתי כי הרגשתי פגיעה בזכרון לטווח קצר וגם שיש לי פליטת זרע כשאני הולך להשתין(סורי דוק כשנגמר האפקסור התופעה חלפה לה)חוץ מזה הרגשתי חזק להיות בלי. מה שכן ההתקפי חרדה חזרו בכיף בעוצמות יותר חזקות, והראש כואב לי. המדע אומר שלגוף לוקח חודש לנקות חומר כימי לפעמים הוא נדבק לרקמות שומן ונשאר בכמויות שלא משפיעות לגוף. FAQ ליריב שאלה: לא הבנתי ממך כלום, גם אתה כמו הרופא לא ברור, לקחת כדורים או לא? תשובה: אם אתם חייבים אז תקחו אבל תטפלו בעצמכם במקביל ותלמדו את הסיכונים. יכול להיות שהם יעזרו לכם והכל יהיה סבבה יכול להיות שתרצו להפסיק ותתקלו בתסמינים לא נעימים. שאלה: אז מה אתה רוצה מהרופא הנחמד כאן? אתה סתם מגעיל ! למה אתה נטפל הוא בסך הכל עונה לנו על שאלות. תשובה: אין לי ולו חצי דבר נגר הרופא הנוכחי. אבל הייתי שמח לראות פסיכאטריים יותר אנושיים. מישהו שיקום ויגיד לחולה תשמע אני נותן לך כדורים יש סיכון לפעמים, אני אלווה אותך אל תדאג. שאלה של הרופא: ונראה לך שמישהו יסכים לקחת את הכדורים אם אני אספר לו על התופעות לוואי? אדם בחרדה או בדכאון לא תמיד במצב להחלטה נקייה. תשובה: לא עניינך,התפקיד שלך להזהיר ההחלטה של החולה לא שלך.אני לא מבקש ממך לפתוח לו את הגליון של כל התופעות לוואי או להראות לו כתבות בנושא. אבל התפקיד שלך להסביר לו הכל ולא לחלק כדורים כמו ויטמין סי. שאלה של הרופא: אני לא מכריח אף אחד לקחת כדורים הבחירה של החולה מה אתה רוצה? תשובה: ספר לו הכל טוב ורע אל תמכור לו אשליה שאתה מחזיק ביד את האושר. שאלה: תגיד אני אקח או לא כדורים? תשובה: החלטה שלך. אבל אתה לא צריך לפחד יש אנשים שהכדורים הצילו להם את החיים רק תדע ותלמד את הסיכונים והכי חשוב אל תפחד אתה לא לבד.

07/04/2003 | 22:45 | מאת: Miss pigi

תקשיב, אתה צודק כעיקרון בגדול . אם יש לך זמן וכסף ודגש על זמן תשתמש בפסיכותרפיה בלבד אבל לפעמים כשאתה מגלה בדקה ה90 שאם לא תעשה משהו כל החיים הלכו לעזאזל אז לפעמים עדיף לסבול תופעות לואי. אני יכולה להגיד לך שהפסקתי לקחת כדורים כל תופעות הלואי חלפו אתה יודע מה חזר? הדיכאון שהיה לי קודם, אז נכון זה לא פתר את הבעייה אבל זה עזר לי לתפקד ונכון מבאס אותי לחשוב שאני אצטרך להיות תלויה בכדורים ומרשמים לעוד הרבה זמן , אבל זה עדיף על הנאחס שאני מרגישה עכשיו. עכשיו אתה יכול להגיד לי שאני מכורה אז אני יכולה לומר לך שאני גם מכורה לקפאין לשוקולד לסקס ועוד הרבה דברים שאי אפשר לומר שהם מוכחים כ 100% כממכרים אבל כולנו יודעים שכן אז מה תגיד לילד שלך לא לאכול שוקולד כי זה ממכר? ושאין לו תופעות לואי ( משמין בטירוף, גורם לעששת בשיניים , יכול לגרום לאחר שימוש ממושך להיפוגליקמיה בלעדיו) חוץ מזה שהתמכרות היא הרבה פעמים פסיכולוגית ולא פזיולוגית נטו למרות שאי אפשר לחצות קו ברור. אז שוב אולי האנלוגיה לשוקולד קצת מוגזמת, אבל זה רק מה שיש לי בראש עכשיו.. אולי בגלל שאומרים שהוא טוב לדיכאון אז אתה יודע מה , המלצה חמה שלי קטבורי אגוזים. בי

07/04/2003 | 22:52 | מאת: אמיר

הרשה לי להסכים עים רוב הדברים שאמרת. רק לא הבנתי,בסוף הצלחת להגמל מהפקסור?

07/04/2003 | 22:55 | מאת: לולו

http://www.narkisim.com/on-guard/article11.html

07/04/2003 | 23:40 | מאת: יריב

אמיר שלום אני לא לוקח אפקסור כרגע ולא חזרתי אליו. עוד חצי שנה או שנה תשאל אותי אם הצלחתי:) זה משך הזמן הגמילה הכי ידוע שתועד. לולו האתר שלך שייך לסינטולוגיה הרבה יותר גרוע מתרופות נגד דכאון. אנשים האתר של לולו נועד להפחיד כפי שאמרתי כדורים זה לא שחור ולבן. הרפואה התקדמה המון אני פשוט רק מבקש שהאנשים שמחלקים כדורים לא יעשו זאת בצורה קלה כל כך. פיגי את צודקת בראיה שלך שנכונה חלקית. אם את צריכה כדורים וזה עזר לך ועשה לך טוב אז נהדר, אבל תתחזקי תכניסי לך לראש שזאת תרופה שאת לוקחת למחלה ושזה עובר. החשבון שלי פשוט לקחתי אפקסור שנתיים ייקח לגוף שלי זמן להוציא אותו מהמערכת. אם יש לכם שאלות אני כאן

08/04/2003 | 00:50 | מאת: לולו

מדובר על מאמר שכתב רוקח מוסמך בישראל. פרטיו האישיים של הרוקח כתובים בסוף המאמר. המאמר דן בסמים פסיכיאטרים.

07/04/2003 | 23:48 | מאת: "אור

אנימסכים לכל מילה....אשמח אם תעדכן אותי או את הפורום בהמשך התופעות שמלוות בגמילה מהאפקסור!! ועצה קטנה.... אל תנסה לתקן את העולם....מניסיוני חבל על הזמן!

07/04/2003 | 23:56 | מאת: יריב

אני לא מנסה לתקן את העולם אף פעם גם לא רציתי אבל זה לא אומר שאי אפשר לעזור לאנשים. אני הגעתי לאפקסור בגלל התקף חרדה ענקי שהיה לי ולא ידעתי מה זה. אם הייתי קורא על זה לפני לא הייתי עושה שימוש בכדורים. הייתי פשוט סמרטוט באותה תקופה והייתי בהלם מההתקף. חשוב לי להסביר לאנשים שכאן שאני לא מצייר פה בורוד. עברתי תקופה לא קלה שנמשכת ויש לה את הסיבות שלה אבל אני מודע להן וזאת החלטה שלי איך אני מתמודד עם התקופה הזאת. הקטע הזה של ההתקף חרדה שעברתי בא לי כזה בבום שלא ידעתי מי נגד מי:). היום אני פשוט יותר מודע וכדומה.שלא תרוצו לי עכשיו לפסיכאטרים שלכם ותגידו אני חותך בכדורים. רק מה, מודעות לא הזיקה לאיש ואל תפחדו.

08/04/2003 | 11:19 | מאת: מדבר מניסיון

טופלתי כשנה ב-Seroxat כנגד דיכאון וחרדה בהצלחה מרובה . הגמילה היתה בשלושת החודשים האחרונים(של אותה שנה) רבע כדור ליום. לא נזקקתי לכדורים ולא היו תופעות של גמילה אלא רק חוסר ביטחון כיצד אסתדר בלי כדורים. לצערי החרדות חזרו שוב אחרי שנתיים של חיים סבירים בהחלט ושוב פניתי לאותו טיפול בכדורים. השאלה הנשאלת האם התוצאות יחזרו על עצמם,אם מישהו היה חותם לי על זה אני מוכן לעבור שוב את אותו הסיוט. תכלס הכדורים עוזרים אבל צריך המוןןןןןןןןןןןןןןן סבלנות. אני מאחל לעצמי ולכם המון בריאות ורק טוב.

08/04/2003 | 11:36 | מאת: יריב

אני שמח לשמוע שלא חוית בעיות בהפסקת הכדור. ציינתי כבר שיש כאלה שזה לא יזיז להם ויש כאלה שכן יושפעו. אחת מתופעות הלוואי של הפסקת הכדורים היא חזרה של החרדה בעוצמות גבוהות יותר. אצלך בגלל שהייתה תקופה כל כך ארוכה מהפעם האחרונה לא נראה לי שיש קשר. אני מציע לך לטפל במה שגורם לך לחרדה, אחרי שנתיים של שקט איזה טריגר הפעיל את זה. נסה למצוא מסגרת תומכת, אפילו אמץ גור כלבים. הוא מחייב יציאה מהבית גם במצב של חרדה למשל, תאמין לי שלא תרצה קקי בחדר שלך:). שיהיה לך בהצלחה ואל תפחד.