ד"ר הידש, אנא תגובתך.

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/11/2006 | 05:30 | מאת: לאה

לפני יומיים בערך כתבתי שאלה לפורום וקיבלתי את התייחסותם המעניינת של דור ותמי. מאוד הייתי רוצה גם את חוות דעתך. להלן השאלה שוב: יש לי חבר שחולה במאניה דיפרסיה וב- ocd. הוא סיפר לי שהוא קרא את הספר "כוחו של התת מודע" ובגלל שהוא לקח אותו יותר מידי ברצינות, הוא התאשפז. כבר שמעתי על אנשים שקוראים ספרים, נצמדים לדמות ויוצאים מפרופורציות. למי שלא יודע הספר "כוחו של התת מודע" מבטיח שמי שמשתמש נכון בתת מודע שלו יכול להשיג את כל מה שהוא רוצה בחיים. ודגש על המילה "כל". הספר בפירוש מבטיח לקורא שיתחילו להתרחש ניסים ונפלאות בחייו. אני למשל, אם אני קוראת ספר (ובמקרה קראתי את הספר הספציפי הזה), אז אני לא לוקחת אותו ב- 100% אלא לוקחת רק מה שמתאים לי. חבר שלי לעומת זאת לוקח את מה שהוא קורא יותר מידי ברצינות וב- 100%. אני טיפוס שמאוד אוהב פילוסופיות, תפיסות עולם, זה מאוד מפתח אותי. אני רוצה להכניס את החבר שלי לעולם הפנימי שלי אבל מפחדת לפגוע בו. חשבתי לתת לו לקרוא שני ספרים: ספר אחד: "סוד הזיכרון המצויין" שבעצם אומר שכל אדם יכול לפתח זיכרון פנומנלי ומציע שיטות של ת'כלס.בפרק סיכום של הספר, הסופר כותב שהוא כתב את הספר ממש מתוך שליחות ושהוא מאמין שאנשים בעלי זיכרון טוב יותר יוצרים חברה טובה יותר. לדוגמא: אדם ממהר לצאת מביתו ואינו מוצא את מפתחות הרכב. לוקח לו הרבה זמן עד שלבסוף הוא מוצא את המפתחות, נכנס לרכב עצבני. הוא מאחר להגיע ליעדו וסופו, חלילה, שיעשה תאונה. יש לציין שלחבר שלי יש בעיית זיכרון, בין השאר בגלל שלפי מה שהבנתי הוא מקבל מינון מכובד של כדורים וכשסיפרתי לו על הספר הוא מאוד התלהב. חוברת נוספת שהייתי רוצה לתת לו זה הסברים על הרפואה ההודית המסורתית. בגדול מדובר בתאוריה שכל דבר בעולם יש לו 3 תכונות: התנועה, האנרגיה והמבנה. אפשר גם לשייך לכל תכונה תכונות אופי של אדם במידה והוא מאוזן או לא מאוזן, כמו למשל: מסור, נוטה לרגזנות וכו'. *** זהו זה. אתמצת את שאלתי: מה דעתכם שאתן לו לקרוא את הספר "סוד הזיכרון המצויין" ואת החוברת על הרפואה ההודית המסורתית? בכל זאת, בנוסף לכך שכל ספר מציג הרבה תכל'ס, הרי יש מאחוריו, כמו בכל ספר, השקפת עולם = פילוסופיה. אולי אותם אנשים שלוקחים יותר מידי ברצינות את מה שהם קוראים, אסור להם לקרוא (אולי מאגזינים כן) והם צריכים חיים פשוטים בלי צורת חשיבה מורכבת ומסובכת? איפה הגבול? מה אפשר לתת לאנשים כאלה לקרוא מבלי להזיק להם, ומה לא כדאי לתת להם לקרוא?

24/11/2006 | 15:31 | מאת: קרן2

הכדורים הפסיכיאטרים שהוא לוקח פוגעים לו בזיכרון? פשות חשוב לי לדעת וסליחה שאני לא עונה לך על השאלות ששאלת תודה קרן2

25/11/2006 | 15:59 | מאת: לאה

קודם כל תודה שאת שואלת ומתעניינת. דרך אגב, הוא סובל ממאניה דפרסיה ומ- ocd חמש שנים והוא מקבל את הכדורים הבאים: Clonex 2 mg חצי בבוקר 1בבוקר Dekinet 2 mg Licarbium - Lituim Carbonate 300 mg = 0.056 g Litium בבוקר 2 ובערב 2 Favoxil 100 mg מוקדם בבוקר 0.5 ובלילה 2 Zyprexa 10 mg אחד בערב מבחינת המאניה דיפרסיה לדבריו הוא מאוזן ב- 100%. הבעיה היא עם ה- ocd - בזה הוא לא מרגיש שיפור. בקשר לזיכרון הפסיכיאטר שלו אומר שכל התרופות ביחד מכבידות על הזיכרון (כנראה שהוא התכוון שהוא מקבל מינון "מכובד" של כדורים). הפסיכיאטר שלו גם אמר שהליתיום מפריע ליכולת הקוגנטיבית. אם יש לך משהו להוסיף מהידע האישי שלך, אשמח מאוד אם תשתפי. מסקרן אותי, למה שאלת את השאלה ששאלת? מעניין מה הקשר... תודה.

25/11/2006 | 16:01 | מאת: לאה

הוא עבר קורס רייקי סוג 1 וזה לא פגע בו. (הוא פשוט אמר שזה היה בזבוז כסף ושזה לא נתן לא כלום).

26/11/2006 | 00:10 | מאת:

ללאה איני מכיר את שני הספרים האחרונים שציינת. באופן עקרוני אני מסכים שלתת מודע יש חשיבות רבה, לא כל מה שאנחנו רוצים תת המודע יכול להשיג לנו, אבל בטח שיש צורך בשיתוף התת מודע כדי להשיג את המטרות שלנו. לאדם הסובל ממחלה פסיכוטית יש סכנה לא מעטה כאשר עוסקים בספרים, תכנים של תת מודע, לכן כאן צריכים להזהר מאוד. פילוספיה מצד שני היא מאוד הגיונית ולא קשורה לתת מודע. שיפור הזיכרון עשוי לעזור, לגבי הפילוסופיה ההודית, אני מאוד מעריך אותה, אבל היא קשה ומורכבת, איני מאמין בספרים שטחיים העוסקים בפילוסופיה ההודית. לשם לימוד הפילוסופיה ההודית יש לעסוק בכך ברצינות רבה ולא לקחת חלקים ולהוציאם מהקשרם. זו דעתי. שבוע טוב דר' גיורא הידש