תודה רבה לדר' הידש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

09/11/2006 | 13:01 | מאת: אחת מכאן

תודה רבה דר' הידש על זה שאתמול והיום אתה מפקח עלינו וגם גואג להמשיך ברצף של הודעות כל היום. באמת תודה שהפורום חזר לנורמליות וגם אולי אנחנו נלמד ממנו ונחזור להיות שפוים.

10/11/2006 | 04:56 | מאת: תמימי

על תפקידו של מנהל פורום באינטרנט אני לא יודעת כמה אתה משקיע מחשבה בתפקיד הזה שלך, דר' הידש. בהיותך מושא כל כך קל לפנטזיות ולאידיאליזציות של כל כך הרבה נואשים ששואלים אותך שאלות כשקלו כל הקיצים... בהיותך דמות מיטיבה, שאין לנו שום אפשרות באמת לפגוש בחיים או ברשת את חסרונותיך ואת קשייך, כי גם אתה, כמובן, רק בנאדם. והמדייה הווירטואלית כל כך הרבה יותר קלה למיסתור, להשלכות, לאידיאליזציות. אתה מאפשר כאן תהליך קבוצתי, וכמעט אינך מתערב בו. הדבר חיובי, מבחינת הכוחות שזה מוציא מאיתנו. כי אם אתה משאיר את הפורום פתוח, אתה מעביר לנו את העול, ואת האחריות, לקיומו, משמע שאתה סומך עלינו. ואם אתה סומך עלינו, אנחנו סומכים על עצמינו, ואיננו יודעים באמת כמה טרולים אתה מסנן מאחורי הקלעים, כמה מה שאנחנו רואים בחוץ זה מה שקורה בפנים. ויצאת לשלושה שבועות, ולא הבעת את דעתך לגבי מה שקרה כאן בהעדרך. ואתה לא מטפל של אף אחד מאיתנו, ומן הסתם עסוק בחיי היום יום שלך, ובמטופלים האמיתיים שלך, עסוק מכדי להביע דעה אחרת מלענות כאן על השאלות, שזה למעשה המנדט של הפורום הזה. אלא שהפורום הזה הפך עבור רבים מאיתנו ליותר מפורום של "הכה את המומחה". הוא הפך למקום אמיתי של מפגש, שיש לו שלוחות של הכירות גם בחיים הממשיים. אנחנו מדברים בטלפון, לפעמים נפגשים, לפעמים שולחים אחד לשני מיילים אישיים ותמיכה לא מועטה בחיינו המורכבים ומלאי הסתירות והקונפליקטים. ולפעמים עולה משאלה, לפחות אצלי, שתצא קצת גם אתה מהארון. אלא שחברי לפורום לא רוצים בך כדמות ממשית. אתה עדיין נבחר כדי להיות "השומר שלנו" המיטיב והמיסתורי, טוב הלב והמבין... גם כשאתה מאכזב... ו"נוטש"... ומשאיר לבד... ושותק שתיקה מקצועית כזאת, נוכח ההתנהלות הדי דרמטית שהיתה כאן בהעדרך... שבת שלום תמי.

10/11/2006 | 11:37 | מאת: מיקי

ראשית מצטרפת להרגשה שכבר יומיים הפורום חזר למתכונת פחות סוערת, ולהצטרף לתמימי לתחושה הלא נוחה מההתעלמות שלך ממה שקרה בפורום בחופשתך והסערה של הימים שאחירי. העלת שאלה על מתכונת הפורום ומאז אין תגובה שלך ונראה שאתה לא ממש מתעניין בסערה שעוברת עלינו. אני אישית נהנית שהפורום בטוח וסגור ויודעת שאתה כאן ומגן עלינו ובודק ואולי זה רק "משאלה" שלי שנחמד לי לחשוב שבאותו הרגע שמתפרסמות שאלות אז באת לכאן חשבת עלינו ועל הפורום והקדשת לנו זמן. אבל בעצם אתה לא משתף אותנו בשום דבר מהמחשבות שלך ונמצא כאן לעיתים די רחוקות. גם אני הרגשתי "נטישה" וכתבת שחזרת מחופשה קצרה, אך היא לא הייתה קצרה ונדמה לי שאתה עסוק מדי בחיי היום-יום שלך ולא מוצא זמן למה שאנחנו כפורום צריכים. מיקי