מעבר מפרפנן לרספירדל לדר הידש ודור

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

06/11/2006 | 05:42 | מאת: מלי100

אני נוטלת 8 מג פרפנן ליום,ברצוני לציין שאני מרגישה טוב עם הטיפול הזה,אך ברצוני לדעת עם המעבר לרספירדל עדיף גם ליצוב מצב רוח וגם בגלל שהוא כדור יותר חדש עם פחות תופעןת לוואי כמו בעייה בתנועתיות?ואיזה מינון של רספירדרל שווה ערך ל8 מג פרפנן?והאם רספירדרל גורם לעלייה במשקל?בברכה מלי.

06/11/2006 | 14:15 | מאת: דור

יש תעמולה כבדה של חברות התרופות להוכיח שריספרדל עדיפה על פרפנן. אך עפ"י מחקרים גדולי היקף שנעשו בחו"ל על קבוצות גדולות של חולים אין הבדל בין השניים. אם את מרגישה טוב עם פרפנן אז המלצתי שתשארי איתו. הריספרדל יותר משמין מפרפנן. שניהם יכולים לגרום לתופעות תנועתיות בשימוש ממושך. אגב, הריספרדל עולה פי 10 לעומת הפרפנן.

06/11/2006 | 19:02 | מאת: דור

למלי שלום רב, בדקתי עבורך את נושא המינונים בספרות המקצועית. ריספרדל 1 מ"ג= פרפנן 6 מ"ג לכן פרפנן 8 מ"ג=~ריספרדל 1.5 מ"ג עם זאת- המינון נקבע בעיקר עפ"י הקליניקה (ההשפעה בפועל) ופחות עפ"י טבלאות שהן סטטיסטיות בעיקרן. בספרות מציינים שלפרפנן יותר תופעות לוואי תנועתיות אך פחות תופעות של השמנה, ביחס לריספרדל. ריספרדל אושרה בארה"ב גם לטיפול בהפרעה דו קוטבית (בנוסף לפסיכוזה או סכיזופרניה). בסה"כ ההבדל בין השניים הוא תלוי במינון שלוקחים. במינון גבוה שניהם יגרמו להרבה תופעות. בברכה דור.

06/11/2006 | 23:09 | מאת:

למלי תודה לדור ואני מצטרף לדבריו. שתיהן תרופות טובות ואם הפרפנן מתאים לך אז בדרך כלל הנטיה היא להשאר עם אותה התרופה. בקופת החולים הרספרידל לא יקרה יותר מאשר הפרפנן והיתרון היחיד של הרספרידל הוא שכיחות נמוכה יותר של תופעת לוואי מאוחרת הנקראת tardive dyskinesia, למרות שהתופעה לא תמיד מתרחשת בכל זאת זה יתרון לרספרידל. כל טוב דר' גיורא הידש