לד"ר גיורא הידש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

14/08/2006 | 02:09 | מאת: נועם

לכבוד ד"ר גיורא הידש שלום רב, שמי נועם, בן 24, מסיים לימודים בעבודה סוציאלית ובקרוב מקבל רישיון לעסוק בכך. לאחרונה אני סובל מ-OCD שמשפיע על תפקודי היומיומי, והחלטתי ללכת לפסיכיאטר בקופת החולים שאלייה אני משתייך, ולבקש ממנו טיפול תרופתי ("הפתרון הקל והמהיר"). הוא רשם לי ציפרלקס 10 מ"ג. ושילמתי חד פעמי עבור ביקור במרפאה ואין צורך יותר לשלם עבור הביקורים. שאלותיי הן: 1. האם המידע מועבר, האם מתבצע רישום ? ואם כן למי ? (ביקור אצל פסיכיאטר) 2. איזה סוג של מידע מועבר ? 3. האם המידע מסווג ? ולמי הוא נגיש ? 4. האם הוא נמחק ? כמו כן... 1. האם יהיה לי בעיה לקבל רישיון לעסוק בעבודה סוציאלית לאחר שביקרתי אצל פסיכיאטר וקיבלתי תרופות ? 2. האם יהיה לי בעיה להתקבל לעבודה בבריאות הנפש לאחר שקיים רישום שהלכתי לפסיכיאטר ? 3. במקרה ואחתום על ויתור סודיות רפואית: האם המידע נגיש ? למי הוא מועבר ?היכן בודקים ? ועוד... היות ואני (בקרוב) איש מקצוע, אשמח לתשובות מפורטות ככל האפשר. אודה לתשובתך בהקדם. בכבוד רב, נועם

15/08/2006 | 07:24 | מאת: תמימי

נועם היקר אני פסיכולוגית קלינית שחולה במניה דפרסיה, ורק לאחרונה יצאתי מהארון בעבודה וסיפרתי על מחלתי הנפשית. מנסיוני הלא פשוט אני ממליצה לך לא להסתיר את המחלה או הבעיה מהמערכת. אם אתה איש מקצוע טוב אתה תקבל את הרשיון, גם אם אחרי בדיקה, בכל מקרה. להסתיר יסבך אותך כי אם תרגיש לא טוב לא תוכל להעזר במערכת, לא תוכל לקחת חופשת מחלה, לא תוכל לבדוק את התיפקוד שלך כשאתה חולה מול מטופלים. לי ההסתרה מהמערכת גרמה המון סבל. אם תגיד למערכת תצטרך אולי לעבור וועדה פסיכיאטרית. זה עשוי להיות מעט לא נעים, מן וועדת שפיות שכזאת, אבל אם אתה מאוזן אין שום סיבה שלא יתנו לך לטפל. יבקשו בטח המלצות מהמטפלים שלך. הבעיה הפסיכיאטרית ממנה אתה סובל יכולה מאד לעזור לך בעבודתך עם חולים הסובלים מבעיות דומות. מצד שני כדאי שתהיה מכוסה מבחינת ביטוח מקצועי ולא תסתיר את הבעיה, למרות הפחד מחשיפה. זאת אני אומרת אחרי שנים ארוכות וקשות של הסתרה, שבאו על סיומן רק לאחרונה, אחרי שסיימתי את המומחיות. אני שמעתי על פסיכולוגים קליניים עם סכיזופרניה אפילו, שנתנו להם רשיון לעבוד. אני משוכנעת שיתנו לך רשיון כי הפרעת חרדה היא לא חמורה והיא קלה יחסית לטיפול תרופתי ולאיזון, ואין בה גם בעיות של שיפוט כמו במצבים פסיכוטיים. הנה אני, שהייתי פסיכוטית 3 פעמים בחיי, ובדיכאון קשה, גיליתי את עצמי למערכת שעדיין רוצה אותי בה. אם אתה איש מקצוע טוב, אין לך מה לחשוש. אתה מוזמן לכתוב לי גם למייל אם אתה צריך יותר פרטים. בברכת הצלחה ובריאות, תמי.

15/08/2006 | 19:06 | מאת: נועם

תמי היקרה ! תודה רבה ! ! ! אני שמח לשמוע ממך, שמח לשמוע שאת אשת מקצוע (פסיכולוגית קלינית) מצד אחד ומצד שני שאת מתמודדת עם מאניה דיפרסיה, ושבנוסף "יצאת מהארון" במקום העבודה. מדוע ? משום שזה מספק פרספקטיבה נוספת: אנשים מתמודדים עם מוגבלויות, אך למרות הקושי מצליחים בחיים ומגיעים למעמד גבוה. זה חיזוק טוב בשביל אנשים כמוני. החברה/המערכת הטיפולית מקבלת אותך למרות הכל, ושומרת אותך בתוך המערכת ולא מסירה אחריות. שהפרעות נפשיות אינן תירוץ לחוסר הגשמה עצמית. וכמובן השיחרור שאת בטח מרגישה שהסוד יצא החוצה לאחר שנים ארוכות. ועוד ועוד ועוד..... הקלת עליי מאוד, ועשית לי את היום ! שוב תודה. וישר כוח ! בכבוד רב, נועם.