כיצד ניתן לעזור

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/07/2006 | 02:20 | מאת: סיו

שלום, אחי, בן 27, אובחן כסובל מהתנהגות כפייתית לפני זמן לא רב. מאז שאני זוכרת אותו הייתה לו נטייה חזקה למצבי רוח. בגיל 13 הוא טופל בכדורים נגד דיכאון עקב מעבר דירה שהיה לו קשה ביותר. בשנה האחרונה הבחנתי בהתנהגות לא רגילה אצלו- הוא לא מרוכז, בוהה בחלל הרבה פעמים, לעיתים פותח וסוגר דלתות עשרות פעמים.על פניו ישנההבעה תמידית של הרהור, הוא לעיתים ממש נוכח נפקד ולא ברור לי לאן נודדות מחשבותיו. הומלצו לו כדורים על ידי פסיכיאטר, לא ידוע לי אילו, אבל מה שמעניין אותי הוא כיצד אני יכולה לעזור לו. האם לדובב אותו? האם כאשר הוא הולך הלוך חזור בבית בחוסר נוחות להגיד לו להפסיק? כיצד ניתן לתמוך בו?

19/07/2006 | 19:11 | מאת: תמימי

מה שהכי עוזר במצבים כאלה זה לקבל את האח, למרות התנהגותו החריגה, בלי לשפוט אותו או לנסות לשנות את התנהגותו. לנסות לקיים שיגרת חיים רגילה ככל האפשר, להרבות באהבה ובתמיכה. ניתן לבקש הדרכה ממי שמטפל בו לגבי הבעיה ואיך ניתן לעזור. תמי.

19/07/2006 | 22:44 | מאת:

לסיו תודה לתמי ואכן כפי שהיא כתבה הרבה אהבה וקבלה ולהמנע מביקורת והערות. כמובן שאפשר להעזר ברופא לגבי האבחנה ולהבין טוב יותר מה עובר על אחיך (פניה לרופא רק בהסכמת האח). חשוב לבדוק ולהקפיד שהאח יקח את כל התרופות שהרופא המליץ. כל טוב דר' גיורא הידש