שאלה בנוגע משקאות ודיכאון
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
שלום, לא מזמן הייתי במסיבה שבה שתתי הרבה רד-בול (4 פחיות) והייתי קצת עצוב אז שתיתי 2 כוסות וודקה כי חשבתי שזה ישמח אותי. התוצאה הייתה הפוכה : ניכנסתי לדיכאון חריף וזה גרם לי להתבודד ולפרוץ בבכי. בשיגרה אני לא סובל מדיכאון (יש לי תקופות של מצבי רוח עצובים כמו לכולם) ואני לא מטופל בשום טיפול כרגע. ואירוע בעוצמה כזאת קורה לי פעם בשנה בערך. שאלתי: האם הרד בול או הוודקה (או השילוב שלהם) גרם להקצנת העצבות ולדיכאון החריף שנוצר או שאין לכך שום קשר (כי ידוע שאלכוהל משמח)?
האלכוהול בטווח הקצר מרגיע ונותן תחושה טובה, אך כאשר השפעת החומר פגה (מס' שעות) הוא יכול לשמש טריגר להתפרצות של הפרעות נפשיות שונות- חרדה, דיכאון ואף פסיכוזה, או להחמיר בעיות קיימות. לעיתים קשה לשכנע אנשים להפסיק לשתות כי בטווח המיידי האלכוהול נותן הרגשה טובה אבל לטווח הארוך הוא עשוי להזיק. הוודקה מכיל ריכוז גבוה של אלכוהול (כ-40% בממוצע). תנסה לא לשתות או לשתות משקאות פחות חזקים.
שלום, האלכוהול משחרר מעצורים, לכן הוא גורם לשמחה אבל אם יש דיכאון ברקע הוא עלול להגביר את הדיכאון ולאו דווקא לגרום לשמחה. אבל האלכוהול כשלעצמו אינו קובע את מצב הרוח כל טוב דר' גיורא הידש