שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/03/2006 | 16:42 | מאת: גילי

שלום, אני נוטלת ויאפקס 75XR מזה כשנה. עקב שינוי במצב המליץ לי הרופא ליטול כדור וחצי. קראתי שאת כדורי ה- XR לא ניתן לחצות.האומנם? שאלה נוספת ,על מנת להקל ברגעים מסויימים נטלתי ואבן שגרם לי חולשות וירידה בתיאבון רופאת המשפחה המליצה לי על קסנקס,האם הוא "קל"יותר והאם הוא ממכר? תודה.

14/03/2006 | 18:50 | מאת: דור

1. עם ויפאקס XR האפשרויות הן 75 מ"ג או 150 מ"ג. אין אפשרות למינון ביניים. 2. קסנקס מאד ממכר. גם כאשר נלקח במינונים נמוכים ולתקופות קצרות. לכן לא מומלץ. 3. להרגעה ניתן לקחת אסיוול 2 מ"ג שהוא פחות ממכר ופחות מעייף.

16/03/2006 | 22:38 | מאת:

לגילי תודה לדור, בדרך כלל מקובל לעלות עם האפקסור ל 150 מג', אבל אם בכל זאת רוצים חצי כדור אז אפשר לפתוח את הקפסולה ולהוציא בערך מחצית הכמות ולבלוע את החומר מבלי ללעוס (אפשר להכניס ללבן או מעדן ולבלוע). איני חושב שהוואבן גרם לירידה בתיאבון, אבל אין הבדל גדול בין התרופות שהן מאותה הקבוצה, אפשר וואבן, לוריוון, וואליום, קלונקס. חבל להשקיע בקסנקס שאינו בסל הבריאות. כל טוב דר' גיורא הידש