וויתור על סודיות רפואית
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
אני בת 22, תלמידת משפטים, הומלץ לי לקבל תרופות פסיכיאטריות עקב מועקה כבדה (דיכאון) שנמשכת מעל לשנתיים והחמירה לאחרונה. המצב אינו קיצוני, שכן אני מתפקדת, אבל גם אני מרגישה שתחושותיי וגישתי לחיים ישתנו לחיוב עקב נטילת התרופות. הבעיה היא שאני מפחדת ממקומות עבודה שדורשים וויתור על סודיות רפואית, מכיון שיש סטיגמה על מטופלים פסיכיאטריים. הפחד שמקום העבודה יגלה שאני נוטלת תרופות כאלה וימנע מלהעסיק אותי מטריד אותי מאוד ומונע בעדי מליטול את התרופות. מהי דעתך הכנה? איך מעסיקים מסתכלים על הדבר בשוק התעסוקה? (ידוע לי שתשובתך הינה רק המלצה ואינה מחייבת)
התיק הרפואי פחות חשוב. יותר חשוב זה היכולת שלך לתפקד, כולל במצבי לחץ, למרות ההפרעה הנפשית. ייתכן שיתרשמו שאת לא מתאימה לעיסוק במקצוע גם אם תצליחי להסתיר את הטיפול. הבעיה העיקרית איננה הכדורים אלא האבחנה הפסיכיאטרית שבגינה ניתנו לך הכדורים מלכתחילה. כמובן שניתן להסתיר את הטיפול ע"י פניה למטפל פרטי ששומר על דיסקרטיות.
לאוסנת לצערי אני יכול רק לחזק את הדברים שנאמרו. בעיה נפשית מגבילה במציאת מקום עבודה (כך גם נכות גופנית אבל כאמור יש הבדל), כך שמצד אחד חשוב לטפל ולהקל עליך ומצד שני עלולה להיות בעיה. אפשר לפנות למרפאה לבריאות הנפש בבית חולים כללי ולא ליצור קשר בין המרפאה לרופא המשפחה בקופת החולים. כמובן שטיפול במסגרת פרטית פותרת בעיה זו. כל טוב דר' גיורא הידש