הקשר בין תזונה למחלות נפש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

17/01/2006 | 22:42 | מאת: מריוס ויטנר- תזונאי

המסקנות של מחקר חדש: http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2006/01/16/neat16.xml&sSheet=/news/2006/01/16/ixhome.html

18/01/2006 | 08:02 | מאת: מיכלי

המאמר באמת מענין ונראה לי חשוב לכולנו. תודה על ההפנייה. מיכלי

18/01/2006 | 11:24 | מאת: מרי

שלום לך אשמח לקבל הסבר קצת על הכתבה בעברית תודה מרי

18/01/2006 | 20:57 | מאת: מריוס ויטנר- תזונאי

מרי שלום, עיקרי הדברים הם כדלקמן: -נמצא שלשינוים בתזונה ב-50 השנים האחרונות תרומה חשובה לעליה במספר מחלות הנפש; -דיאטות לא מזינות ולא מאוזנות הן הסיבה לעליה במקרי הסכיזופרניה, ADHD, דיכאון, אלצהיימר ולבעיות ריכוז וזיכרון; -בין הגורמים העיקרים הם הירידה בצריכת חומצות השומן מסוג אומגה 3 במקביל לעליה בצריכת חומצות השומן מסוג אומגה 6; -פחממות מורכבות, חומצה פולית, חומצות שומן אומגה 3, סלניום והחומצה האמינית טריפטופן נמצאו יעילים בטיפול בדיכאון; -דיאטה מאוזנת המכילה מפחממות מורכבות, חומצות אמיניות ושומן חיוניות, ויטמינים, מינרלים ויסודות קורט תורמת להרגשה טובה ולמצב רוח מאוזן; -הדיאטה לנפש בריאה זהה לדיאטה לגוף בריא.